objavljeno 21.04.2012. 22:16:00
ASTROLOGIJA

Kamo putuju horoskopski znakovi?

Ako vjerujete u horoskop, provjerite jesu li u zvijezdama zapisana i vaša putovanja

Horoskop za putovanja
Horoskop za putovanja (Shutterstock)

Da pojedini horoskopski znakovi ukazuju na određene karakterne osobine diljem svijeta vjeruju milijuni ljudi koji redovito ili barem povremeno provjeravaju što im je zapisano u zvijezdama.

Pored godišnjeg, mjesečnog, tjednog i dnevnog horoskopa, vrlo je popularan i kineski horoskop, te erotski horoskop. Astrolozi tvrde da su i čitavi gradovi pod utjecajem određenih znakova pa je tako, na primjer, Berlin pod vladavinom Ovna (zbog dominacije Marsa), Rim Lava, a New York Vodenjaka (zbog dominacije Urana). Astrolozi prema tome mogu odrediti i optimalna putovanja za pojedine horoskopske znakove: 

Bik
Najviše od svega voli udobnost. Nije spreman na rizik i ne osjeća se sigurno na nepoznatom teritoriju. Važni su mu kulinarski doživljaji.
Bikovi rado posjećuju destinacije kao što su Bologna, Dublin, Parma, Zurich, Kreta, Mallorca, Monaco i Izrael.

Blizanci
Cijene raznolikost, rado se kreću, skloni su edukativnim putovanjima te tečajevima stranih jezika u inozemstvu.
Vole upoznavati nove ljude pa se odlično snalaze u Londonu, Buenos Airesu, Egiptu, Danskoj, Norveškoj, Tunisu i Turskoj.

Rak
Što jednostavnije i udobnije to bolje. Fascinira ga priroda, a na putovanjima se želi osjećati kao kod kuće.
Idealne destinacije: Milan, Amsterdam, gradovi koji leže uz more, Venecija, Argentina, Sejšeli, Tajland i Vijetnam.

Lav
Lav traži luksuz. Želi da ga se tretira kao kralja, voli avanture i spreman je na putovanja potrošiti više od ostalih znakova.
Najbolje se osjeća u velikim i snažnije razvijenim gradovima. Savršenu kombinaciju uživanja i zabave pružaju mu Los Angeles, Chicago, Rim i Oman.

Djevica
Voli kada su putovanja unaprijed isplanirana do detalja i puno pozornosti polaže na troškove. Cijeni čistoću, a najsretnija je kada putovanjem može učiniti i dobro djelo za vlastito zdravlje. Preferira "pregledne" gradove kao što su Basel, Boston, Lyon, Toulouse....

Vaga
Cijeni klasičnu ljepotu, a posebno važne karakteristike destinacije su prirodna obilježja, kulturna ponuda i atmosfera na ulicama.
Savršenu kombinaciju dobiva u Hong Kongu, Lisabonu, Kopenhagenu, Šangaju, Beču te na Novom Zelandu.

Škorpion
Traži mistična odredišta, tajanstvene lokacije i uzbudljive situacije, odnosno sve što pobuđuje njegovu maštu. Upravo iz tog razloga se dobro osjeća u Liverpoolu, Messini, Munchenu, Tokiju, Washingtonu, ali i Hrvatskoj, Libanonu, Maroku, Španjolskoj, Mađarskoj i na Cipru.

Strijelac
Strijelci su kozmopolitski nastrojeni. Putuju rado i često, bilo u inozemstvo ili po vlastitoj domovini. Svugdje se osjećaju kao kod kuće, lako sklapaju poznanstva i odlično se orijentiraju. Vole razgledavati čitave zemlje kao što su Finska, Australija, Kenija, Peru i Švedska.

Jarac
Zapravo ne voli putovati. Teško se odlučuje napustiti vlastita četiri zida, ali kada se na to konačno odluči preferira klasične destinacije. Na putovanja odlazi rijetko i ona u pravilu kratko traju.
Odgovaraju mu Bruxelles, Moskva, Oxford, Varšava, Češka i Južnoafrička Republika.

Vodenjaci
Traže uzbuđenja i gradove koji "nikad ne spavaju". Vole raznolikost pa tako na putovanjima spajaju ugodne šetnje ulicama, piknik u parku, razgledavanje kulturnih znamenitosti, restorane, koncerte, predstave... Bogatu ponudu koju traže Vodenjaci pronalaze u New Yorku, San Franciscu, Sydneyju i u Rusiji.

Ribe
Ne mogu zamisliti ljetovanje bez mora. Opušta ih pogled u daljinu, mir, romantika, zalazak sunca i prirodne ljepote.
Savršene destinacije: Santiago de Compostela, Sevilla, Jeruzalem, Bangkok, Portugal, Šri Lanka.

Ovan
Na putovanju su uvijek u akciji i uvijek preuzimaju inicijativu u organizaciji. Vole "žive" gradove poput Berlina, Marseillea, Nepala, Kambodže i Meksika. 

21.04.2012. 22:16:00
http://m.metro-portal.hr/kamo-putuju-horoskopski-znakovi/44910/