« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
JOCA IZ BAJKE

Gdje je Joca Amsterdam sakrio nuklearni otpad?

Suđenje u najboljoj maniri američkih filmova donosi svakodnevno nove bisere glavne zvijezde, optuženika Sretena Jocića

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

Joca Amsterdam

,

Sreten Jocić

,

nuklearni otpad

Čovjek očito uživa u medijskoj pažnji, pa je odlučio prosuti biserje pred ... sudsko vijeće koje bi trebalo utvrditi je li Sreten stvarno naložio ubojstvo Ive Pukanića ili je samo kreten. Krenulo je s optužbama da su Pukanića maknuli Karamarko i ekipa, nakon toga je brzopotezno ispravio navod tvrdeći da hrvatskim političarima paše da krivca nađu u Srbiji, a u danima koji slijede možemo očekivati, vjerojatno, i sastanke s vanzemaljcima i interstelarnu zavjeru protiv Srbije.

Naime, Joca Amsterdama a.k.a. Sreten Jocić ispalio je, mrtav ozbiljan u svom odijelu iz drugog nastavka Kuma, kako je tijekom '89. i '90. godine prošlog stoljeća prebacio tone nuklearnog otpada iz Nizozemske u mjesto blizu Zagreba, naseljeno pretežno Srbima.

Kako je taj veliki domoljub, koji sve svoje aktivnost pravda otadžbinom i ljubavlju prema srpstvu, odlučio uvaliti baš Krajišnicima tone otpada od kojih će svi pomrijeti uz nepodnošljive bolove ne zna se, ali čovjek je upravo to ispalio na suđenju (i ostao živ).

Pošto se s takvim likovima nikad ne zna, u Sisku i okolici nastala je panika, jer se počelo špekulirati koje bi to moglo biti mjesto: Gvozd, Dvor, Glina ... Jedna od odabranih lokacija za odlagalište nuklearnog otpada za vrijeme stare Jugoslavije bila je i Trgovska gora nedaleko od Dvora.

Prije desetak su godina stanovnici tog područja širili priče o iskapanjima i betoniranjima koje je JNA izvodila u napuštenim rudnicima kod Majdana, a cijeli je taj dio bio ozbiljan kandidat za nuklearni otpad iz Krškog. Što god od toga bila istina, jedino važno u cijeloj priči je činjenica da je Sreten Jocić očito bio, kako se sada hvali, vrlo dobro povezan kako sa službenom srpskom politikom, tako i s njenim undergoundom u vidu raznih sigurnosnih službi.

Hoće li se na ovakvom suđenju izgubiti iz vida činjenica da je netko naručio i izveo ubojstvo hrvatskog novinara koji je svjedočio protiv balkanske duhanske mafije, nije još sigurno, no ne bi bilo čudno da se upravo to i dogodi.

Piše: Metronom
28.04.2010. 14:03:13
Novi komentar
nužno
nužno