« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
saborski rezovi

Kamere kontroliraju prekovremeni rad u Saboru

Mjere uštede u Saboru nakon zastupnika udaraju i na ostale službenike

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić, Cropix)
Više o

Sabor

,

saborski zastupnici

,

Hrvatski sabor

,

mjere uštede

,

saborski službenici

Vodstvo Sabora je zaključilo kako previše novca odlazi na plaćanje prekovremenih sati službenika. Stoga je odlučilo poduzeti logičan potez i postrožiti kontroliranje tih troškova. Usput, zaposlenici će ostati i bez besplatnog parkinga, poput zastupnika.

Predsjedništvo Sabora analiziralo je konkretne mjere štednje kojima bi godišnje troškove srezalo za 4 milijuna kuna.

"Više neće biti dovoljno da službenici samo napišu da su prekovremeno radili već će se dežurstva službenika kontrolirati putem video nadzora", objasnio je predsjednik Sabora Luka Bebić.

Na svim ulazima u Sabor postoji elektronička i video kontrola koja se koristi za nadziranje ulazaka i izlazaka; sad će imati i dodatnu funkciju potvrđivanja prekovremenog rada.

Na troškovima parkiranja Sabor namjerava uštedjeti oko 1,5 milijuna kuna. Zastupnicima je već ukinuto, a sad na red dolaze i zaposlenici.  Sabor je imao rezervirano 200 mjesta u garaži, a svako je plaćao 1.500 kuna mjesečno.

Predsjedništvo Sabora smatra da se za 50 posto trebaju smanjiti troškovi za plaćanje ugovora o djelu, a ubuduće će tiskati i 50 posto manje materijala za sjednice.

Bebić objašnjava da se radni materijali mogu vidjeti i preko interneta.

Dodatni troškovi nastaju i ako se sjednice održavaju van Sabora. Ove godine ih je bilo samo pet, no i njihov broj se planira umanjiti.

"Sjednica odbora izvan Sabora je 100 posto skuplja od one koja se održava na Markovu trgu", kaže Bebić.

Jedna od mjera štednje u Saboru se već provodi; službenicima koji imaju pravo na korištenje službenog mobitela limit od 1. kolovoza smanjen za 100 kuna - sa 500 na 400.

 

15.09.2009. 16:30:53
Novi komentar
nužno
nužno