« Život
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
ZANIMLJIVO

Kakve žene muškarci sanjanju, a kakve - žene

Muškarci će kao ženu svojih snova najčešće opisati neku s plavom kosom, no kad dođe na red razgovor o braku, boja kose brzo se mijenja

Plavuše za krevet, brinete za oltar
Plavuše za krevet, brinete za oltar (Shutterstock)
Više o

plavuše

,

brinete

,

prirodne plavuše

Većina muškaraca će na upit o ženi iz snova krenuti opisivati plavog anđela s uvojcima, no kad priča prijeđe u ozbiljnije vode i dotakne se braka, na scenu stupaju - brinete.

Zanimljivo istraživanje provedeno na Sveučilištu Westminster pokazalo je kako muškarci preferiraju upravo žene smeđe kose kao dugoročne partnerice, znatno češće negoli je to slučaj s plavušama ili onima crvene kose.

Kad malo razmislimo o tome, ovi rezultati mogu biti naznaka da se stav muškarca u našem društvu polako počeo mijenjati te da bi brinete uskoro mogle imati status kakvog su nekoć uživale plavuše.

Još u šezdesetim i sedamdesetim godinama prošlog stoljeća, ideal žene bila je Jackie Kennedy i brinete su bile iznimno poželjne. Osamdesete su učinile plavuše vrlo poželjnima, što se kao trend održalo do današnjih dana. No, zadnjih godina slušamo sve više predrasuda o tome da su plavuše glupe, što je neposredno opet učinilo brinete zanimljivijima.

Druga su istraživanja ranije pokazala kako muškarci preferiraju prirodne plavuše zbog asociranja plave kose s mladošću i vitalnosti, kao i boljom sposobnošću rađanje djece.

No, kako se vremena mijenjaju u svemu, čini se da je došlo vrijeme i za promjenu snova ...

01.01.2016. 17:23:31
Novi komentar
nužno
nužno