« Život
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
EH, DA... :)

Kakve poruke šaljete partneru?

Pokazalo se da moderna tehnologija i dostupne komunikacijske aplikacije, mogu povećati rizik od nastanka ozbiljnih problema u vezi

Ne rješavajte probleme na ovaj način
Ne rješavajte probleme na ovaj način (Arhiva)
Više o

komunikacija

,

partneri

,

poruke

Komunikacijske navike partnera u vezama nisu više što su nekad bile - umjesto razgovora uz čaj ili kavu, pokazalo se da moderna tehnologija i dostupne komunikacijske aplikacije, mogu povećati rizik od nastanka ozbiljnih problema u vezi.

Na Sveučilištu Brigham Young, 276 odraslih osoba sudjelovalo je u istraživanju pri čemu su detaljno odgovarali na pitanja o svojim vezama, navikama i načinima komunikacije sa svojim partnerima i partnericama.

Kako se i očekivalo, većina ispitanih, njih 82 posto, svakodnevno izmijeni više tekstualnih poruka sa svojim odabranicima. Osim romantičnih poruka, neki parovi se koriste ovim načinom i za rješevanje razmirica i problema. Takav način komunikacije ima različit utjecaj na žene i muškarce, navodi se u zaključcima.

Učestalo slanje poruka kod muškaraca povezano je s nezadovoljstvom u vezi, a žene su te koje će češće probleme u vezi riješavati tipkanjem poruka.

Tipkanjem će se poslužiti i kada je potrebno iskomunicirati i donijeti neku odluku, ali i ispričati se.

Oni koji komuniciraju o navedenim temama putem poruka, imali su i lošije međusobne odnose.

Ipak, ne mora uvijek biti sve tako negativno. Komunikacija putem poruka može donijeti i nešto dobra. Primjerice, oni koji imaju običaj iznenaditi svoje partnere nekom romantičnom porukom, itekako su u sretnijim vezama.

Stoga je jedan od zaključaka istraživanja kako bi partneri trebali ozbiljnije teme riješavati u normalnom razgovoru, dok bi pisanje i slanje poruka trebalo zadržati na romantičnom nivou kako bi veza bila uspješnija i dugotrajnija

21.11.2019. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno