« Život
objavljeno prije 5 godina i 10 mjeseci
MA DA?

Kako zaljubljenost utječe na duljinu veze?

Parovi koji su 'previše zaljubljeni' na samom početku, odnosno pokazuju više pažnje i ljubavi nego većina parova, imaju određeni rok trajanja

Vrijeme je da krenete dalje?
Vrijeme je da krenete dalje? (Pixabay)
Više o

zaljubljenost

,

prekid

,

rastava

Zaljubljenost obično rezultira vezom, nakon toga bi trebala uslijediti prava ljubav i "happily ever after", baš kao u filmovima, no izgleda da postoji prilično neočekivana veza između početka i kraja veze i/ili braka - baš ta ista zaljubljenost.

Možda zvuči čudno, ali od samog početka možete 'predvidjeti' budućnost neke veze. Tako barem tvrdi istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Personality and Social Psychology. 

Znanstvenici su pratili 168 parova čak 13 godina kako bi otkrili što upućuje na rastavu i što je potrebno za dugotrajni i zdravi brak. 

Prema istraživanju, parovi koji su 'previše zaljubljeni' na samom početku, odnosno pokazuju više pažnje i ljubavi nego većina parova, imaju određeni rok trajanja

"Parovi koji su se rastali unutar 7 godina pokazivali su čak 1/3 više pažnje i zaljubljenosti nego oni koji su ostali sretno vjenčani", zaključili su autori istraživanja. Međutim, to ne znači da je pokazivanje ljubavi krivo ili da se morate 'obuzdati'.

Stručnjakinja za veze i psihologinja Madeleine Mason Roantree tvrdi: "Postoji razlika između parova koji su toliko 'zaluđeni' jedan drugim da ignoriraju društveni kontekst i okolinu i onih koji su jednostavno nježni jedan prema drugom."

04.07.2018. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno