« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

Kako uspješno napraviti proljetno spremanje ormara

Stiže proljeće, a s njim i potreba za spremanjem zimske odjeće i, na kraju priče, pospremanjem ormara - aktivnošću koju vole samo rijetki ...

Ako vam ormar izgleda ovako, vrijeme je za proljetno čišćenje
Ako vam ormar izgleda ovako, vrijeme je za proljetno čišćenje (Arhiva)
Više o

ormar

,

čišćenje ormara

,

pospremanje ormara

Proljetno čišćenje uvijek ima dva dijela - čišćenje kuće i pospremanje ormara. Najveći broj ljudi za prvo se odlučuje nerado, no zna da mora, ali drugi dio obično se pokušava zaboraviti i zamaskirati na neki način, jer je prava tlaka.

No, uz ove savjete napravit ćete posao koji ste (vjerojatno) još davno trebali napraviti, pa evo par dobrih ideja

Za početak, ispraznite ormar - da, potpuno, izvadite apsolutno sve van, jer ćete tako dobiti jasniju sliku što ste sve sakrivali u njemu, a i kako ćete to vratiti unutra. Kad vadite stvari, odmah odvajajte ono što vam više ne treba.

Zatim, već pri vađenju, podijelite odjeću u skupine sličnih odjevnih predmeta i napravite hrpice kako biste znali koliko čega imate - uz dodatnu podjelu po sezoni i tome nosi li se to samo u kući ili je i za izlaske

Nakon toga uredno složite odjeću vertikalno na nove hrpice u visini polica koje imate u ormaru, a ono što treba objesiti, stavite na vješalice - evo i dobrog savjeta: počnite koristiti tanje vješalice, stat će vam više odjeće.

Zatim sve uredno vratite u ormar, a jednu ladicu ili policu slobodno zadržite neurednom, to je mjesto za one stvari koje jednostavno ne znate gdje biste smjestili.

Na kraju, složite i cipele - zimske negdje dublje, laganije naprijed ... i to je to, za sat vremena ste gotovi koliko god velik ormar imali!

25.02.2016. 14:56:00
Novi komentar
nužno
nužno