« Život
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
SAVJETI

Kako stvoriti život kakav želite

Svatko ima neki svoj ideal savršenog života, no obično se radi o nerealnim snovima koji nisu ostvarivi, pa nas zbog toga muče i proganjaju

Sreća nema puno veze s tim ...
Sreća nema puno veze s tim ... (Arhiva)
Više o

sreća

,

savršen život

,

idealan život

Sretan i uspješan život trebao bi svima biti cilj, no do takvog ispunjenja obično dolazi vrlo mali broj ljudi zbog raznih samonametnutih ograničenja i postavljenih očekivanja koja se ne ispunjavaju.

Naravno, kao i za sve ostale stvari u životu, ključan je naš odnos prema tome i način na koji postavljamo ciljeve. Nedostižni ciljevi koji su bliži kulama u oblacima nego realnosti s jedne nas strane oslobađaju odgovornosti (jer se, eto, ne može ...), a s druge strane njihovo neispunjavanje izaziva duboke frustracije.

Stoga, za početak počnite svoj novac upotrebljavati puno pametnije. Štednja je odlična stvar, no ponekad se ne smijete ograničavati zbog nje - radije potrošite malo više ako će vam to donijeti zadovoljstvo i veselje. 

Ipak, bolje je živjeti ispod svojih mogućnosti, kažu stručnjaci, i to ne zbog škrtosti. Jednostavno, ako smanjite svoje potrebe za nevažnim stvarima poput novih tehnologija i izlascima na ekstravagantna mjesta (jer se tamo mora biti viđen), naučit ćete uživati u jednostavnim, svakodnevnim stvarima što će vas puno više ispuniti od novog modela iPhona.

No, to ne znači da ne trebate imati snove i da možete prestati raditi na njima, upravo suprotno - postavite ih dostižnima, u više manjih koraka i svakoga dana napravite nešto što će vas približiti cilju. 

Za kraj, ne zaboravite da se uči cijeli život, a da su najbolji prijatelji oni s kojima ćete provesti cijeli život.

15.02.2015. 09:45:45
Novi komentar
nužno
nužno