« Hi-tech
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
TRIKOVI

Kako spriječiti da vas Google stavlja u reklame

Google je po uzoru na Facebook počeo stavljati svoje korisnike u reklame, no ipak ostavlja mogućnost da to spriječite, naučite kako

Ne želite biti u oglasima? Može se ...
Ne želite biti u oglasima? Može se ... (Screenshot Google)
Više o

Google

,

oglašavanje

,

reklame

,

Google Plus

,

onemogućavanje

Google je, kao i Facebook ranije, promijenio postavke privatnosti za svoje usluge, a kako je manji dio vas to i kliknuo kad ste bili obaviješteni, evo i novosti - vaše slike i plusići na Google + od sada se mogu pojavljivati u Google reklamama.

Ako pristanete biti reklamna faca, vaše ime, prezime i fotke pokazivat će se u Google oglasima. 

Što napraviti kako vas ne bi gurali u oglase? Za početak, ulogirajte se u svoj G+ račun, potražite Settings i tamo treba biti opcija Shared Endorsements. Ako je kućica kraj Based upon my activity, Google may show my name and profile photo in shared endorsements označena kvačicom, uklonite kvačicu i obavezno stisnite Save.

Google će zapamtiti da ne želite sudjelovati u promotivnim kampanjama i vi ste slobodni. No, ako ste stisnuli negdje +1, a niste aktivirali Google + na svom Gmail računu, morat ćete napraviti prvo to, pa tek onda deaktivirati mogućnost pojavljivanja u oglasima.


Ukoliko je kućica pored 'Based upon my activity, Google may show my name and profile photo in shared endorsements that appear in ads' prazna, niste uključeni u Googleov sustav promocije. 

Ako je pak u kućici kvačica, jednostavno ju uklonite i nemojte zaboraviti stisnuti 'Save' kako bi Google zapamtio da vi ne želite sudjelovati u njegovoj promotivnoj kampanji.

22.10.2013. 11:34:00
Novi komentar
nužno
nužno