« Hi-tech
objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana
SAVJETI

Kako snimiti sjajan portret mobitelom?

Svjetski priznati fotograf Rankin podijelio savjete kako postići savršenu portretnu fotografiju

Kad vas uči znalac...
Kad vas uči znalac... (HONOR)
Više o

portret

,

pametni telefon

,

Honor

,

HONOR 200 serija

HONOR, najbrže rastući brend pametnih telefona u Europi, ovog je tjedna nastavio svoju suradnju s poznatim fotografom Rankinom, lansirajući trodnevni događaj RankinLIVE u središtu Londona. Događaj, kojem su nazočili mediji iz cijele Europe, uključivao je detaljan vodič o tome kako postići savršenu portretnu fotografiju.

Rankin je predstavio svojih osam koraka za postizanje portreta na studijskoj razini uz pomoć HONOR 200 Pro, sa savjetima za usavršavanje fotografija. To je uključivalo i demonstraciju različitih značajki ovog pametnog telefona, uključujući Harcourt portretne modove koje je HONOR osmislio zajedno sa Studijem Harcourt, legendarnim francuskim studijem za portrete.

Rankinovih osam koraka do savršenog portreta:

Korak

Savjet

  1. Lokacija

Provjerite imate li dobro osvjetljenje i neutralnu pozadinu kako bi se kamera fokusirala na subjekte - ne na pozadinu

  1. Subjekt

Pokušajte raditi s ljudima koje poznajete i koji će biti opušteniji na snimanju, posebice dok učite

  1. Styling

Razmislite o kosi, odjeći i rekvizitima. Izbjegavajte odjeću s uzorkom jer će se teže fokusirati i može odvratiti pažnju od subjekta

  1. Rasvjeta

Rasvjeta može značajno utjecati na raspoloženje, sjenu i teksturu - jednostavna stolna lampa kod kuće pružit će veliki izbor mogućnosti osvjetljenja. Ne treba vam profesionalni studio

  1. Postavke

Možete koristiti unaprijed postavljene načine rada i filtere, kao što je način rada Harcourt na HONOR 200 - ali kad postanete sigurniji, poigrajte se i s drugim postavkama, kao što su otvor blende, žarišna duljina i kontrast

  1. Poziranje

Idite u krajnosti - koristite ruke, rekvizite i različite izraze lica kako biste izvukli najveću raznolikost od svog subjekta

  1. Povežite se

Uspostavite vezu sa svojim subjektima, razgovarajte s njima i neka se osjećaju ugodno - ako je moguće, nasmijte ih

  1. Pregled

Surađujte sa svojim subjektima kako biste odabrali najbolje snimke

Kako bi prikazao portretne mogućnosti HONOR 200 Pro, Rankin je tijekom radionice koristio pomoć samih sudionika događaja, ističući kako držanje, stil i različiti uvjeti osvjetljenja mogu poboljšati portretnu igru ​​prilikom snimanja savršene snimke.

Sesija pitanja i odgovora također je pokrivala razne teme, a Rankin je dugo govorio o svojoj karijeri, ljubavi prema fotografiji i izvlačenju najboljeg iz svojih subjekata. Osim toga, govorio je i o napretku AI tehnologije i kako je to promijenilo fotografiju, savjetima za mlade fotografe u usponu, a raspravu završio brojnim anegdotama o nekim slavnim osobama koje je fotografirao tijekom godina.

Uzbuđen sam što imam priliku surađivati s HONOR-om kako bih prikazao mogućnosti HONOR 200 serije te pokazao koliko je lako snimiti zadivljujuće portrete uz pomoć pametnog telefona. Sjajno je vidjeti nevjerojatne fotografije koje su korisnici poslali i radujemo se što ćemo ovog tjedna poželjeti dobrodošlicu članovima javnosti na RankinLive u Londonu", istaknuo je Rankin.

Ponosni smo što s HONOR 200 serijom donosimo savršenu fuziju umjetnosti i tehnologije u Europu, omogućujući svakome snimanje portreta na studijskoj razini. Suradnja s Rankinom dodatni je pokazatelj naše predanosti europskom tržištu i naglašava našu neumornu težnju za izvrsnošću u redefiniranju granica mobilne fotografije", naglasio je Tony Ran, predsjednik HONOR Europe.

Otkrivanje majstorstva portretne fotografije studija Harcourt

Prepoznajući kako su svjetlo i sjena najvažniji alati u portretnoj fotografiji, HONOR 200 serija opremljena je naprednim hardverom i pomno izrađenim softverom koji pokreće AI, koji prepoznaje čak i najsuptilnije nijanse osvjetljenja. HONOR 200 Pro ima glavnu kameru za portrete od 50 MP sa Super Dynamic H9000 senzorom koji korisnicima omogućuje snimanje uvjerljivih fotografija sa savršenom ravnotežom svjetla i sjene, čak i u uvjetima slabijeg osvjetljenja. Uz podršku za 4-u-1 tehnologiju spajanja piksela s veličinom piksela od 2,4 μm, korisnici mogu uhvatiti zamršene detalje na svojim fotografijama.

Uz to, HONOR 200 Pro ima portretnu telefoto kameru od 50 MP i prilagođeni telefoto senzor tvrtke Sony. HONOR 200 Pro također pruža bolje mogućnosti senzora svjetla, osiguravajući jasne i istinite snimke udaljenih objekata s iznimnim detaljima. HONOR 200 Pro podiže portretnu fotografiju na novu razinu sa snažnim AI-poboljšanim HONOR AI Portrait Engineom.

Cijena i dostupnost

Cjelokupna HONOR 200 serija dostupna je u prodaji kod HONOR prodajnih partnera, a HONOR 200 Pro dostupan je u dvije boje: crnoj i mjesečevo bijeloj, po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 799 €. HONOR 200 dolazi u smaragdnoj zelenoj i crnoj boji po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 649 €, a HONOR 200 Lite u ponoćno crnoj i tirkiznoj boji po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 329 €. 

01.08.2024. 10:28:00
Novi komentar
nužno
nužno