« Hi-tech
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
SAVJETI

Kako se štedi baterija smartphonea

Najčešći način na koji pokušavamo produžiti vrijeme trajanja baterija je gašenje pozadinskih aplikacija, no to u stvari nimalo ne pomaže

Baterija vam traje prekratko? Isprobajte ovo ...
Baterija vam traje prekratko? Isprobajte ovo ... (Arhiva)
Više o

smartphone

,

pametni telefon

,

trajanje baterije

,

pozadinske aplikacije

Svaki korisnik pametnog telefona sigurno se našao u situaciji da mu baterija s vremenom počne trajati sve kraće i kraće, pa se onda dovijaju na razne načine kako bi produžili vrijeme trajanja baterije.

Večina će u tom slučaju pribjeći gašenju pozadinskih aplikacija, jer smatraju da upravo te aplikacije dodatno troše bateriju. Ali, u krivu su.

Činjenica je da multitasking ekran prikazuje one aplikacije koje ste nedavno koristili. To ne znači da te aplikacije i dalje rade i crpe vašu bateriju, već da su na pauzi sve dok ih ponovno ne otvorite, a multitasking prozor vam omogućava da ih jednostavno i brže ponovno otvorite.

U slučaju da želite zaista smanjiti potrošnju vaše baterije, postoji jedan odličan trik - odite na Settings te potom na Background App Refresh. Tamo se nalaze sve aplikacije koje rade u pozadini i troše vašu bateriju. Jednostavno isključite tu opciju i vaša baterija će dulje trajati.

28.06.2015. 15:01:31
Novi komentar
nužno
nužno