« Život
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
UHVATITE RITAM

Kako se praviti da znate plesati

POGLEDAJTE VIDEO - Ako nemate novca za satove plesa, a ni talenta, samopouzdanjem možete nadoknaditi nedostatke

(Shutterstock)
Više o

ples

,

plesanje

,

tečaj plesa

,

satovi plesa

Plesanje nije nešto što svi mogu najbolje, a neki od nas trebaju više pomoći od drugih. Ako vam ritam predstavlja izazov, ne očajavajte jer svatko može naučiti plesati ili bar naučiti kako glumiti.

Počnite s koracima koje možete pratiti i bilo bi dobro da su u plesnoj liniji (npr. Village People). Ovakav početak pomoći će vam da se opustite i steknete samopouzdanje.

Zatim si nađite plesnog partnera, po mogućnosti osobu koju dobro poznajete i koja pleše bolje od vas i zamolite ju da vam pokaže nekoliko koraka, ali i da istakne pogreške koje radite. 

Pustite da vas vodi ritam glazbe pri čemu ne bi smjeli početi s br zim ritmovima nego onim nešto sporijim. Pucketajte prstima ili plješčite dlanovima, ljuljajte se s noge na nogu, vježbajte pred ogledalom. 

Pokušajte se opustiti i uživati bez da mislite na to tko vas gleda ili komentira, vjerojatno nikome nije važno kako plešete već kakva je atmosfera. Kad se radi o plesanju najvažnije je da imate samopuzdanja u sebe pa ćete tako sigurno ostaviti bolji dojam osrednjom izvedbom na podiju nego sjedenjem u kutu.

Također, internet je prepun videa s korisnim savjetima za plesanje iz kojih možete prikupiti ideje za nove pokrete.

Više na Savjeti-hr-com

02.04.2010. 14:42:50
Novi komentar
nužno
nužno