objavljeno 14.03.2014. 13:50:00
COOL

Kako se osjećaju žene u pedesetima?

Zapravo je dovoljno sjetiti se da, primjerice, Sharon Stone ima 54 godine i dobit ćete prilično dobru ideju kako se osjećaju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Razne fraze počele su označavati da se ljudski život produžuje, pa su tako tridesete postale nove dvadesete, život počinje u četrdesetoj, a pedesete su nove četrdesete. Ako mislite da su to sve gluposti, iznenadit će vas činjenica da žene stvarno misle tako.

Primjerice, u jednom britanskom istraživanju više od tri četvrtina žena u 50-im godinama izjavilo se da ima više samopouzdanja nego što su ga imale u dvadesetima, a trećina je u tim godinama sretnija sa svojim izgledom nego ikada u životu. 

Svaka sedma osjeća se seksipilnije i vitalnije, a polovica je tako sretna da svoje tijelo vole puno više nego što su ga voljele u dvadesetima.

Istraživanje je pokazalo i da žene u pedesetima više ne broje kalorije i stalno idu na dijete, nego su uzele tjelovježbu kao najbolji način za ostajanje u formi i održavanje linije, pa ih je tako trećina počela više vježbati, a 15 posto se osjeća sjajno i ima više energije zbog toga.

Dijete je potpuno odbacilo gotovo polovina ispitanica po ulasku u pedesete, a dvije trežine troše manje novca i provode manje vremena u osobnoj njezi. 

Za kraj, da shvatite kako je super u pedesetima - 55 posto žena kaže da su najzadovoljnije u vezama, četvrtini je život manje stresam, a dvije trećine su financijski nestabilnije.

14.03.2014. 13:50:00
http://m.metro-portal.hr/kako-se-osjecaju-zene-u-pedesetima/83811/