« Život
objavljeno prije 8 godina
ZANIMLJIVO :)

Kako se organizira hladnjak?

Ako spadate u one koji jednostavno pobacaju stvari u hladnjak nakon dolaska s tržnice ili iz dućana, pročitajte i zapamtite ove stvari

Što se stavlja gore, a što dolje?
Što se stavlja gore, a što dolje? (Arhiva)
Više o

hladnjak

,

organizacija hladnjaka

Hladnjak je sjajna stvar i vjerojatno ne biste mogli zamisliti život bez njega, no spremate li u njega namirnice na ispravan način?

Osim ako ste hiperorganizirani i jako specifični u načinu na koji spremate svoje namirnice u hladnjak, vjerojatno ponekad stavite mlijeko na gornju policu kada vam drugdje ponestane mjesta.

Ili možda slaninu? Ili pak kokošja prsa?

Izgleda da je ovo najgore mjesto koje ste mogli izabrati te biste se zbog toga mogli i razboljeti.

Kuhar Daniel Norton objasnio je kako temperatura nije ista u svim područjima hladnjaka.

Više su police najčešće malo toplije, tako da je najbolje da tzv. 'visoko rizičnu' hranu, poput sirovog mesa ili mlijeka, ili bilo čega što i inače ne ostavljate dugo izvan hladnjaka, držite u donjem, hladnijem dijelu.

Mlijeko i meso trebali biste držati na nižim policama ili u stražnjem dijelu hladnjaka, tvrdi Norton. Na taj se način smanjuje rizik rasta broja bakterija koje bi vam potencijalno mogle štetiti nakon konzumacije hrane ili pića

28.05.2016. 18:03:00
Novi komentar
nužno
nužno