« Hi-tech
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci

Kako riješiti probleme s Wi-Fijem

Internet nam je u današnje vrijeme od velike koristi i potreban nam je za niz stvari - posao, učenje, povezivanje s drugima, ali i zabavu

Ne ide vam najbolje? Evo rješenja
Ne ide vam najbolje? Evo rješenja (Arhiva)
Više o

problemi

,

wifi

,

rješenje

Loš Wi-Fi signal može biti izvor frustracija, ali postoji nekoliko stvari koje sami možete napraviti kod kuće, a koje to mogu poboljšati.

Brzina - prije nego što pokušate bilo što drugo, najprije provjerite brzinu vašeg Interneta kako biste ustanovili isporučuje li vam operater ono što je dogovoreno. Ethernet kabel uključite u modem i laptop ili PC te pokrenite test. Ako brzina nije kakva bi trebala biti, najbolje je da se prvo javite operateru kako biste provjerili o čemu je točno riječ.

Bolje značajke routera - ažuriranje routera trebali biste redovito raditi. S novim ažuriranim značajkama ne samo da ćete poboljšati performanse, već i važna sigurnosna ažuriranja.

Kupite novi router ili pojačivač signala - ako ništa drugo ne pomogne, posljednja opcija je kupnja novog routera. Postoji još jedno moguće rješenje, a to je pojačivač signala koji u nekim slučajevima može popraviti situaciju.

Odspojite uređaje koje ne koristite - u stanu imate nekoliko mobitela ili računla koji su spojeni na Wi-Fi, a ne koristite ih sve istovremeno? Odspojite one koje ne koristite za bolji Wi-Fi signal. Smanjite broj uređaja koji koriste vašu Wi-Fi mrežu i tako će se smanjiti optereženje na mreži.

Popravite antene - ako imate router koji ima i antene na sebi, ispravite ih tako da budu u vertikalnom položaju. Tako će se signal emitirati horizontalno kroz prostorije. Ako su antene u horizontalnom položaju, signal će se emitirati u vertikalnom smjeru. Položaj antena ovisi i o vašem stanu. Primjerice, ako želite pokrivenost Internetom i na donjem i na gornjem katu, antene bi trebale biti pod kutom od 30 stupnjeva, navodi Brightside.

Router - mjesto na kojem se nalazi router je izueztno važno i utječe na brzinu. Router bi trebao biti na središnjem dijelu kuće ili stana kako ga ne bi ometali zidovi ili drugi uređaji. Ako se router nalazi na ispravnoj poziciji i ima dovoljno slobodnog prostora oko sebe, brzina bi vam zasigurno trebala biti bolja.

Zaštitite Wi-Fi od neželjenih korisnika - ako imate slabu lozinku ili nemate uopće postavljenu lozinku, vaš Wi-Fi može koristiti bilo tko drugi. Dakle, postavite nasumičnu snažnu lozinku koju će drugi teško pogoditi kako biste se zaštitili od drugih neželjenih korisnika.

14.08.2021. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno