« Život
objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana
SAVJETI

Kako do love u novoj godini

Nije se baš jednostavno obogatiti, ali uz ove savjete definitivno ćete imati više novaca nego prije, čak i ako ćete zarađivati kao do sada.

Evo kako ćete imati love
Evo kako ćete imati love (FreeDigitalPhotos)
Više o

novac

,

bogatstvo

Novac je potreban, ma koliko mi govrili da nam nije stalo do njega - bogati će vam uvijek reći da samo tražite izlike da ga ne morate zaraditi.

Naravo, sadašnji način života jednostavno zahtijeva priličnu količinu novaca za ispunjenje ciljeva, snova i želja. No, nije se baš jednostavno obogatiti, ali uz ove savjete definitivno ćete imati više novaca nego prije, čak i ako ćete zarađivati kao do sada.

Izbjegavajte bankomate koji ne pripadaju vašoj banci - malo po malo pa se skupi fina cifra provizija koje plaćate ...

Pratite koliko novca trošite - neka vam to bude eksperiment za ovaj mjesec ili 30 dana od danas - svakoga dana zapišite svaku kunu koju ste potrošili i na što, uzimajte sve račune u trgovinama, na kioscima ... i na kraju mjeseca napravite analizu.

Svaki dan kava, gablec i grickalice - samo pokušajte zbrojiti koliko vam novaca mjesečno ode na takve stvari na poslu ... a još ako pušite, na kraju mjeseca će vam se zavrtiti u glavi od količine potrošenog novca. A da ponesete gablec od kuće i prestanete pušiti?

U trgovinu idite s popisom - pogledajte što vam nedostaje, razmislite što vam još treba za hranu u sljedećih nekoliko dana, napravite popis i pokušajte izaći iz supermarketa samo sa stvarima s popisa, akcije i "akcije" preskočite

Već ove četiri stvari napravit će prava čuda za vaš kućni budžet, a putem će vam sigurno pasti na pamet neke stvari gdje možete dodatno prestati razbacivati novac.

08.01.2020. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno