« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 2 godine
STVARNO?

Kako boje utječu na naše raspoloženje?

Kada birate boju za zid trebate birati onu čiji zasićenost i intenzitet su savršeno izbalansirani kako biste stvorili optimističnu atmosferu u sobi

Dobro razmislite...
Dobro razmislite... (Arhiva)
Više o

boje

,

boja zidova

,

saturacija

Boja zidova je prilično važna stvar u cijeloj priči - ako stavite jednostavne bijele zidove reći ćete da ste željeli napraviti nešto jednostavno, no drugi će reći da je to sterilno i neugodno... tako da je najbolje isprobati sam.

E sad, tu ima i nekih trikova koji će vam pomoći... recimo, saturacija, odnosno zasićenost boja utječe na emocionalne odgovore kod ljudi.

Kada birate boju za zid trebate birati onu čiji zasićenost i intenzitet su savršeno izbalansirani kako biste stvorili optimističnu atmosferu u sobi.

Ponekad je teško odlučiti se za boju jer ne želite pogriješiti, stoga, evo kratkog vodiča:

Hladne boje

Plava - Ova boja poznata je kao umirujuća i pasat će gotovo svima. Možete izabrati tamnu nijansu ili svjetliju s primjesama sive.

Zelena - Ova boja potiče pozitivne emocije. Možete izabrati boju kadulje za mirniju atmosferu ili tamniju zelenu koja će vam dati više energije.

Tople boje

Žuta - Žuta donosi veselje. Prigušeniju nijansu možete iskoristiti i razvedriti prostor.

Narančasta/crvena - Ove boje daju osjećaj ugode, udobnosti i prijateljske atmosfere. U prostoru iskoristite suptilnije nijanse.

Neutralne boje

Bijela - Ova boja je osvježavajuća i daje osjećaj čistoće i smirenosti. Topliju nijansu bijele možete koristiti kako biste potaknuli pozitivne emocije.

Smeđa - Smeđa je sretna boja koja daje osjećaj zadovoljstva i sigurnosti. Dobro ju je koristiti, recimo, u dnevnim sobama.

Siva - Siva odiše elegancijom. Kombinacije sive i bež boje poziva na druženje, piše Pinkvilla.

12.04.2022. 09:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    12.04.2022. 19:16
    meni plava i ljubicasta najdraza i narancasta zelena
Novi komentar
nužno
nužno