« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina
NEMA ZAKONA

Kajin o turističkome zemljištu

Zemljištem će se kampovi bez naknade koristiti ove kao i posljednjih 15 godina.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Srećko Niketić, CROPIX)
Više o

Damir Kajin

,

Uljanik

,

Istra

,

IDS

,

turističko zemljište

,

istarsko gospodarstvo

Saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin, spominjući na današnjoj konferenciji za novinare u Puli najavu premijera Sanadera o prijedlogu donošenja zakona o turističkome zemljištu, rekao je kako se u Istri već 15 godina "vodi borba za turističko zemljište".

Istaknuo je da je to zemljište do 1993. pripadalo bivšim skupštinama općina, a u Istarskoj županiji, kako je rekao, "uspjela se zaustaviti uknjižba tisuća i tisuća hektara tzv. turističkog zemljišta koje su za svoj račun htjele uknjižiti turističke kuće".

Nikakav zakon neće biti prihvaćen do turističke sezone jer za do lokalnih izbora Sabor neće zasjedati, rekao je Kajin i dodao kako to znači da će se tim zemljištem svi kampovi bez naknade koristiti i ove godine kao posljednjih 15 godina.

Potpredsjednik IDS-a danas se ponovno oštro usprotivio privatizaciji pulskoga "Uljanika" jer, po njegovoj ocjeni, to znači gašenje tog brodogradilišta. Pozvao je sindikate da u suradnji s Upravom tog brodogradilišta, gradom i Županijom te saborskim zastupnicima iz Istre zaustave privatizaciju bez obzira na to po kojem bi se modelu ona mogla provesti.

Govoreći o gospodarstvu u Istri, ocijenio je da je Istra najupješnija hrvatska županija te je ustvrdio kako je lani Pula ostvarila veći izvoz nego cijela Primorsko-goranska županija.

U Istri je u posljednja dva mandata otvoreno 15 tisuća radnih mjesta, rekao je Kajin i dodao da je izvoz istarskoga gospodarstva s obzirom na broj stanovnika na godinu "daleko najveći u Hrvatskoj" i svake se godine povećava za deset posto. "Sve su to razlozi da Ivan Jakovčić ostane istarski župan", ocijenio je saborski zastupnik Damir Kajin. (hina/metro-portal)

07.04.2009. 21:40:18
Novi komentar
nužno
nužno