« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci

Kada se predmeti prilagođavaju vama

Riješite se suvišnog namještaja i učinite svoj životni prostor funkcionalnim i modernim

Fotografija vijesti

Moderan život u gradu nameće potrebu da stan koji doživljavamo kao utočište od svakodnevnih poslovnih problema i jurnjave, uredimo maksimalno funkcionalno i jednostavno, bez suvišnih detalja koji će nas dodatno opterećivati i zamarati. Oslobađajući stan takvih viškova dobivamo čist i uredan dom, no pretjeramo li u tom ‘čišćenju’ prostor će ostati hladan i nezanimljiv.

Pogledajte galeriju s prijedlozima dizajnera

Pravu mjeru i ravnotežu postižemo pomnim odabirom i kombiniranjem različitih materijala i oblika osnovnih komada namještaja te njihovim  oplemenjivanjem tepisima, stolićima, jastucima, rasvjetom.... Molteni je svoju kolekciju namještaja bazirao upravo na tom načelu. Uz jednostavne sjedeće garniture koje se,  zbog različitih komada od kojih su sastavljene, mogu uklopiti  u svaku dnevnu sobu, kreirao je stoliće koje lako možemo premještati po prostoru, po potrebi djelomice podvući pod trosjed i na njih odložiti šalicu kave ili knjigu.

Samo hrabroBez obzira na svjetski trend neboja u interijerima,
pronađite boje koje vas
raduju i uz koje se osjećate dobro i smireno te ih hrabro unesite u svoj dom
Takav komad namještaja neće zauzimati puno prostora, a uživat ćemo u njegovoj funkcionalnosti, razigranosti i šarmu. Oduševljavaju nas i pufovi različitih veličina. Starinski ‘tabure’ sada je narastao, dobio je moderni oblik i u tkanini zanimljivog uzorka ili boje pokušavamo ga pošto poto ugurati u svoj dom. Iako su osnovne linije namještaja vrlo jednostavne, nekoliko detalja u dizajnu Molteni će izdvojiti od ostalih proizvođaća. Noge blagovaonskih stolova izašle su iz uobičajene pravokutne forme, asimetrično su se zakrivile pa kao takve privlače našu pozornost i izazivaju divljenje.  

Nevjerojatno lagana konstrukcija biblioteke koja ni ne dodiruje pod još je jedan komad namještaja koji će naš dom učiniti posebnim. Osim što je sama po sebi zanimljiva, ostavlja nam dovoljno mogućnosti da izložimo predmete koje volimo i u kojima uživamo te ih nakon nekog vremena zamijenimo novima koji će nas ponovno inspirirati.

 

23.09.2012. 15:57:00
Novi komentar
nužno
nužno