« Život
objavljeno prije 1 godinu
STVARNO?

Kada ne treba priznati preljub

Postoje slučajevi kada rasterećenje sebe dovodi do okrutnih i nepotrebnih informacija koje opterećuju vašeg partnera

Nekad je bolje šutiti...
Nekad je bolje šutiti... (Arhiva)
Više o

preljub

,

nevjera

Nevjera se ne isplati priznati partneru u određenim situacijama - u nekim slučajevima je okrutnije reći partneru za aferu umjesto je zadržati za sebe, tvrdi Susan Winter, stručnjakinja za odnose iz New Yorka. U tajnosti bi je trebali sačuvati iz obzira prema partneru - kako bi ih poštedjeli tereta spoznaje da ste ih prevarili.

"Oslobađanje od krivnje dolazi na izravnu naplatu njihovog partnera. Iako je iskrenost uistinu obilježje intimne bliskosti, postoje slučajevi kada rasterećenje sebe dovodi do okrutnih i nepotrebnih informacija koje opterećuju vašeg partnera", objasnila je.

Ako se ne možete sjetiti što ste napravili - primjerice pijana pogreška - možda vam se ne isplati priznati partneru svoju aferu.

"Ako je tako, dvaput razmislite prije nego ispričate dogodovštinu koje ste se jedva sjetili sljedećeg dana. Priznanje vam može donijeti samo zlo, ništa dobro. Posvetite se umjerenosti i naučite svoje granice", savjetuje Susan.

O priznanju biste trebali razmišljati kad je riječ o pravoj aferi - a ne samo seksu za jednu noć koji žalite dan kasnije.

"To je bio izbor kojim ste učinili više puta te preusmjerili svoju ljubav i seksualni izraz na drugu osobu. Takvo ponašanje ukazuje na problem koji postoji u vašoj vezi ili u vama", kaže.

Međutim, ona predlaže da se najprije posavjetujete s terapeutom kako bi vam pomogao da naučite izraziti svoje osobne potrebe u vezi i riješiti probleme koji nisu u ravnoteži

06.10.2019. 21:43:00
Novi komentar
nužno
nužno