« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
OVO IDE SPORIJE

Kada će pojeftiniti plavi dizel?

Nafta je pala za trećinu svoje najviše vrijednosti, benzin i dizel još drže cijenu?

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Maul, CROPIX)
Više o

hrvatski ribari

,

Hrvatska obrtnička komora

,

cijena plavog dizela

Korekcija cijene plavog dizela je nužna, jer je pala i cijena barela nafte na svjetskom tržištu te će stoga Hrvatska obrtnička komora (HOK) od resornog Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja tražiti da poduzme odgovarajuće mjere kako bi se smanjila cijena plavog dizela, stoji u danas objavljenom zaključku sjednice Ceha ribara HOK-a.

Ceh ribara HOK-a, navodi se u priopćenju sa zaključcima sjednice održane 17. rujna, smatra kako bi Ministarstvo tim potezom potvrdilo da se zauzima za hrvatske ribare.

Dodaje se kako njihovi prijedlozi idu u dva smjera - traže da se cijena plavog dizela snizi proporcionalno u odnosu na smanjenu cijenu 'bijelog' dizela ili da cijena plavog dizela bude 50 posto cijene 'bijelog' dizela.

Trenutačna cijena plavog dizela za ribare je 5 kuna po litri, toliko je vlada obećala omogućiti, a sve više od toga platit će uplatom razlike na račun ribara.

ribare muče mnogobrojni problemi, ulazak u EU, nedostatak ribarskih luka i neefektivne veletržnice te problemi u ribarskim propisima i zakonima koji su šuplji poput same ribarske mreže.

Na dnevnom redu bila je i problematika vezana uz nabavu ribarskih plovila, kao i preventivna zaštita dijela mora uz istočne obale otoka Cresa i Lošinja u kategoriji posebnog rezervata u moru, a u cilju zaštite populacije dupina, stoji u priopćenju HOK-a. (metro portal)

19.09.2008. 14:13:32
Novi komentar
nužno
nužno