« Zagreb
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
INFORMACIJE

Kad počinje sezona grijanja?

Ogrjevna sezona započinje razdobljem spremnosti za grijanje najranije 15. rujna, a uključivanje grijanja u ogrjevnoj sezoni započinje na temelju odluke distributera toplinske energije kada se za to ostvare vremenski uvjeti

Kad kreće grijanje
Kad kreće grijanje (Arhiva)
Više o

grijanje

,

sezona grijanja

Odgovor HEP-a prenosimo u cijelosti.

"U skladu s Općim uvjetima za isporuku toplinske energije (NN 35/14, 129/15), ogrjevna sezona započinje razdobljem spremnosti za grijanje najranije 15. rujna, a uključivanje grijanja u ogrjevnoj sezoni započinje na temelju odluke distributera toplinske energije kada se za to ostvare vremenski uvjeti.

HEP-TOPLINARSTVO d.o.o. svakodnevno prati vanjske temperature zraka i dugoročnu prognozu Državnog hidrometeorološkog zavoda te će u skladu s navedenim donijeti odluku o početku uključivanja grijanja", poručili su.

"Ogrjevna sezona trajat će najkasnije do 15. svibnja"

"Ukoliko krajnji kupci žele da se započne s grijanjem u njihovoj zgradi prije službenog uključivanja grijanja u svim zgradama spojenim na toplinski sustav, predstavnik suvlasnika treba HEP-TOPLINARSTVU d.o.o. uputiti pisani zahtjev.

Moramo naglasiti da u gradu Zagrebu na današnji dan ima više od 200 zgrada u kojima su instalacije grijanja na zahtjev krajnjih kupaca još uvijek prazne te im se u slučaju zahlađenja ne može u kratkom roku uključiti grijanje. Predstavnici suvlasnika tih zgrada prije početka punjenja unutarnjih instalacija grijanja trebaju dostaviti pisanu obavijest HEP-TOPLINARSTVU d.o.o. da su svi radovi na instalacijama završeni te da su instalacije spremne za prihvat toplinske energije. Nakon zaprimljene obavijesti, radnici HEP-TOPLINARSTVA d.o.o. će zgradu uvrstiti na prvi mogući slobodni termin za punjenje sustava grijanja.

Bitno je napomenuti da HEP-TOPLINARSTVO d.o.o., zbog ograničenja u količini pogonske vode raspoložive za punjenje instalacija te ograničenih ljudskih resursa, nije u mogućnosti istovremeno obaviti punjenje unutarnjih instalacija i uključivanje grijanja u svim zgradama spojenim na toplinski sustav čije instalacije su joj uvijek prazne. Iz navedenog razloga pozivamo krajnje kupce i predstavnike suvlasnika da u što kraćem roku završe sve radove na instalacijama, kako bi njihova zgrada bila spremna za uključivanje grijanja čim nastupe hladniji vremenski uvjeti.

Ogrjevna sezona traje najkasnije do 15. svibnja naredne godine", poručili su iz HEP-a.

17.09.2017. 10:32:00
Novi komentar
nužno
nužno