« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
LIGA PRVAKA

Jurčić želi fajtersku utakmicu, a Sammir pobjedu

Uoči sutrašnje utakmice Lige prvaka između Dinama i Ajaxa, trener modrih je naglasio da su igrači spremni i da od njih želi fajtersku utakmicu

Fotografija vijesti
Više o

nogomet

,

Liga prvaka

,

NK Dinamo

,

Sammir

,

Krunoslav Jurčić

,

Ajax

Nakon poraza od Real Madrida i Lyona u redovima Dinama smatraju kako je u sutrašnjem dvoboju protiv Ajaxa došlo vrijeme i za prvu pobjedu u D skupini Lige prvaka. Dinamo je nakon prva dva kola jedan od samo četiri kluba koji nije postigao gol u LP, no u njegovom društvu se nalazi i Ajax, javlja Hina.

"Naša očekivanja su velika, kazao je trener 'modrih' Krunoslav Jurčić, dok je Sammir dodao "vrijeme je za pobjedu u Zagrebu".

Jurčić je naglasio kako je Ajax protivnik protiv kojeg Dinamo ima pravo tražiti bodove. "Spremni smo, želimo "fightersku" utakmicu i ako u tome uspijemo, napravili smo veliki korak prema cilju, a to je pobjeda u ovoj utakmici. Ja ću opet naglasiti kako je nama svaka utakmica u Ligi prvaka praznik, sretni smo što smo ovdje, ali to ne znači da ne želimo osvojiti bod ili tri. Hoće li to biti dosta za pobjedu - vidjet ćemo," naglasio je Jurčić, te otkrio 'formulu kojom će pokušati zaustaviti bivšeg četverostrukog europskog prvaka.

"Pokušat ćemo "raskopati" igru Ajaxa i nametnuti svoj stil i elemente gdje mi mislimo da smo jači što svakako uključuje element agresivnosti. Igramo doma i moramo se tako i postaviti."

Dinamo je u dosadašnjih šest susreta protiv Ajaxa upisao dvije pobjede, remi i tri poraza. No, od tri utakmice u Zagrebu dvije je izgubio, a niti u jednoj nije zabio gol.

"Kada hoćete dobiti veliku momčad, morate imati igrače koji mogu prelomiti i odlučiti utakmicu. Mi imamo takve igrače koji mogu jednim potezom presuditi pobjednika," dodao je 'modri' strateg.

Jurčić i dalje ne može računati na Arijana Ademia, Mehmeda Alispahića, Igora Bišćana i Mathiasa Chaga, a još uvijek je upitan nastup Milana Badelja i Matea Kovačića. "Badelj i Kovačić bi danas trebali normalno trenirati pa bi ipak mogli konkurirati za utakmicu," otkrio je Jurčić.

Kod gostiju neće biti Islanđanina Kolbeinna Sigthorssona, Danca Nicolaia Boilesena, urugvajca Brune Silve, a upitan je i Nizozemac Kenneth Vermeer. "Sigthorsson je vrlo važan igrač u njihovom načinu igre i De Boer već nekoliko utakmica traži rješenje za njegov izostanak," naglasio je Jurčić.

Nakon dvije ne baš dojmljive predstave protiv "Kraljevskog kluba" i 'Lavova', sve uči Dinamovih navijača bit će uperene u Sammira. Ovo je utakmica u kojoj u Brazilac s hrvatskom putovnicom nema pravo na slabu igru ukoliko Dinamo želi do pobjede.

"Svi igrači očekuju pobjedu. Mislim da možemo igrati s Ajaxom. Zadar je bio izolirani slučaj i očekujem da sutra budemo pravi. Nekoliko puta sam igrao protiv njih i dva puta smo ih dobili tamo, no vrijeme je za pobjedu u Zagrebu," poručio je Sammir.

Utakmica je na rasporedu u utorak, 18. listopada s početkom u 20.45 sati, a sudi Nijemac Manuel Grafe.

17.10.2011. 14:32:25
Novi komentar
nužno
nužno