« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
DOSTA VIŠE GLUPOSTI!

Jovanović ponovno želi ukinuti bodove za glazbenu školu!

Ministarstvo ponovno na mala vrata želi izbaciti dodatne bodove za glazbenu školu, ali ne i za sport

Ne dozvolimo da nas zaglupe!
Ne dozvolimo da nas zaglupe! (Arhiva)
Više o

glazbena škola

,

javna rasprava

,

srednja škola

,

dodatni bodovi

Dodatni bodovi pri upisu u srednje škole vrijedna su stvar koje se niti jedno dijete ne želi odreći, pogotovo ako za njih teško radi, kao primjerice djeca u osnovnim glazbenim školama.

Nakon bure prošle godine kad je u javnu raspravu stiglo preko tisuću prigovora, u Ministarstvu su ove godine pokušali javnu raspravu gurnuti pod tepih i progurati ovu sramnu odluku.

Podsjetnik za one koji ne shvaćaju: osnovna glazbena škola jedini je način da postanete školovani glazbenik. Ivo Pogorelić, Darko Petrinjak, Ana Rucner, Monika Leskovar, Maksim Mrvica i svi ostali znani i neznani glazbenici pohađali su osnovnu glazbenu školu, pa srednju i na kraju Akademiju kako bi postali to što jesu. Ne postaje se glazbenik na nekom ljetnom tečaju od dva mjeseca. To su sati i sati konstantnog rada.

Znači, dijete koje pohađa osnovnu glazbenu školu zapravo ide u dvije škole odjednom, uz sve dodatne obaveze vježbanja kod kuće. 

Bez ikakve želje za omalovažavanjem sporta, koji svakako zaslužuje dodatne bodove, glazbeno obrazovanje jednostavno zahtijeva dodatne bodove za upis u srednju školu. 

Javna rasprava traje, nažalost, samo do sutra ... Molimo čitatelje koji shvaćaju koliko je ova odluka diskriminirajuća i služi za zaglupljivanje naroda da bi se njime lakše vladalo da skinu Obrazac za javnu raspravu OVDJE.

Nakon ispunjavanja treba ga poslati na mail javnarasprava-kriteriji@mzos.hr.

Dovoljno je pet minuta vašeg vremena da još jednom pokažemo vlasti da ne želimo biti ovce, zatupljen narod koji samo želi potrošiti ono malo što mu ostane u tajkunskim trgovačkim centrima.

Ako ne znate što bi točno napisali, dovoljno je kopirati, recimo, ovo:

1. Najmanje izjednačavanje djece koja se bave sportom i glazbom jer je poslan prijedlog sramotna diskriminacija! 
2. Povećanje broja bodova za završenu osnovnu glazbenu školu u trajanju od šest godina na tri.
3. Uvođenje (povratak) nagrade učenicima koji završe samo četiri godine osnovne glazbene škole od dva boda.
4. Među osnovne glazbene škole uvrstiti i Osnovnu glazbenu školu za popularnu i jazz glazbu (četverogodišnji nastavni program te je škole odobren od Ministarstva odavno), a učenike koji je završe nagraditi s dva boda, kao i učenike koji završe četiri razreda klasične osnovne glazbene škole.
5. Dodatne bodove dati i učenicima koji osvoje prvo, drugo ili treće mjesto na kojem od natjecanja - Kriterije za vrednovanje natjecanja može u kratkom roku napraviti HDGPP, ako ne postoje.

06.03.2014. 10:13:44
Novi komentar
nužno
nužno