« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
OPTIMIZAM NA DJELU

Josipović uvjeren u brzi ulazak Hrvatske u EU

Hrvatski predsjednik i predsjednik Europskog parlamenta Jerzy Buzek izrazili su uvjerenje da će Hrvatska vrlo brzo postati članica Europske unije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

Europska unija

,

Ivo Josipović

,

Jerzy Buzek

"Činjenica da su hrvatski pristupni pregovori sada u završnoj fazi bila je u središtu našeg sastanka. Svjesni smo uvjeta koje moramo ispuniti. Imamo snažnu motivaciju u vladi, među oporbenim strankama, u parlamentu. Sve važne političke snage u Hrvatskoj doista su ujedinjene u vezi s članstvom u EU-u. Ja sam vrlo optimističan i nadam se da će Hrvatska biti vrlo skoro članica EU-a", rekao je predsjednik Josipović nakon razgovora s predsjednikom Europskog parlamenta Jerzyem Buzekom.

"Mi smo sigurni u to", uzvratio je Buzek na Josipovićevu izjavu.

Predsjednik Ivo Josipović doputovao je u četvrtak popodne u Bruxelles, svoje prvo inozemno odredište otkako je preuzeo predsjedničku dužnost, a prvi susret imao je s predsjednikom Europskog parlamenta Jerzyem Buzekom. U petak su predviđeni sastanci s predsjednikom Europskog vijeća Hermanom Van Rompuyem i predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom. (hina/metro-portal)

04.03.2010. 20:13:52
Novi komentar
nužno
nužno