« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
ŠKABRNJA

Josipović osudio rasizam prema Romima

Predsjednik je zatražio od nadležnih tijela detaljno izvješće o svim događajima kao i adekvatno postupanje, kako bi se osigurala temeljna ustavna prava svih građana

Fotografija vijesti
Više o

rasizam

,

Romi

,

nacionalne manjine

,

Ivo Josipović

,

Škabrnja

Nakon što je skupina mještana iz Prkosa i Škabrnje nedavno prosvjedovala protiv naseljavanja romskih obitelji u njihovo susjedstvo, predsjednik Republike Ivo Josipović osudio je sve diskriminatorne izjave izrečene prema pripadnicima nacionalnih manjina, prenosi Hina.

Predsjednik Josipović zatražio je od nadležnih tijela detaljno izvješće o svim događajima kao i adekvatno postupanje, kako bi se osigurala temeljna ustavna prava svih građana uključujući i pripadnike romske nacionalne manjine, stoji u priopćenju iz Ureda Predsjednika.

04.05.2012. 17:16:28
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    marija mitrovic
    04.05.2012. 20:01
    josipovic,kao komunista je sada u prilici da pruzi primjer svim dobrim ljudima u Hrvatskoj,i da ovim nesretnicima daruje onaj sta 340m2......oni ce njemu zauzvrat dati zemlju u Skabrnji....
  2. avatar
    Noćna dostava pive
    05.05.2012. 05:01
    Neka ih predsjenik ugosti u stanu ili dvorištu, te iskaže svoju naklonost prema njima.
  3. avatar
    Ustaša
    08.05.2012. 12:07
    Kako ovaj izrod može komentirati ljude koji su poklani,ubijani a njihovi egzekutori slobodno šeću ruku pod ruku sa dotičnim. Grle se i ljube. O žrtvi u Škabrnji niti riječ. Ili mi se ćini da su ovi cigani od takovih tamo i poslani-PROVOKATORI.
    Gledam isto tako izroda koji na HTV govori kako je čekičem umlatio generala NDH Luburića. I to nije zločin?
Novi komentar
nužno
nužno