« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
HRUŠKAR:

Josipović je odgovoran za objavu Registra branitelja na internetu

Krađom registra hrvatskih branitelja iz MORH-a ugrožena je nacionalna sigurnost Republike Hrvatske, poručuju iz NDH

(Branislav Grgurovic / CROPIX )
Više o

Nezavisni dragovoljci hrvatski

,

registar branitelja

,

Slavica Hruškar

Udruga Nezavisni dragovoljci hrvatski (NDH) će 12. travnja na Trgu bana Josipa Jelačića pokrenuti peticiju kojom će zatražiti odgovornost vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH i hrvatskog predsjednika Ive Josipovića zbog načina objave registra hrvatskih branitelja, najavila je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednica te udruge Slavica Hruškar.

Hruškar je kazala da je Josipović odgovoran kao vrhovni zapovjednik OS RH te se upitala kako je moguće da iz Ministarstva obrane RH (MORH) "iscuri vojna tajna". Upitala se i koje će se vojne tajne vezane uz MORH objaviti sutra ili za tjedan dana putem interneta.

To je vrlo ozbiljna situacija i krađom registra hrvatskih branitelja iz MORH-a ugrožena je nacionalna sigurnost Republike Hrvatske, kazala je Hruškar.

Nezadovoljstvo nezakonitom objavom registra hrvatskih branitelja na anonimnoj internetskoj stranici u današnjem priopćenju izrazili su i članovi Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora. "Tko god da stoji iza ovakvog nezakonitog čina, rušeći tako zakonske okvire, objavivši podatke zaštićene Ustavom trebao bi odgovarati", stoji u priopćenju te udruge. (hina/metro-portal)

07.04.2010. 13:14:41
Novi komentar
nužno
nužno