« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
OTVORENA PITANJA

Josipović i Tadić na radnom ručku u Opatiji

Radni ručak na kojem prisustvuju i dužnosnici srbijanske i hrvatske vlade odvija se u restoranu Bevanda

(Tea Cimas / Cropix )
Više o

Boris Tadić

,

Opatija

,

Ivo Josipović

,

Hrvatska Srbija

Predsjednici Hrvatske i Srbije Ivo Josipović i Boris Tadić stigli su u srijedu u Opatiju gdje na radnom ručku razgovaraju o dugogodišnjim otvorenim pitanjima dviju zemalja.

Velik dio tema predsjednici su raspravili tijekom 1,45 sat duge plovidbe brodom s otoka Krka u čiju je zračnu luku ujutro sletio zrakoplov s Tadićem.

Nakon iskrcavanja s broda HRM-a "Čista Velika" Josipović i Tadić desetak su minuta prošetali Opatijom i uz put se nekoliko puta zaustavili rukujući se sa znatiželjnim prolaznicima.

Radni ručak na kojem prisustvuju i dužnosnici srbijanske i hrvatske vlade odvija se u restoranu Bevanda, a oko 15 sati očekuje se zajednička izjava za novinare.

Čelnici dviju država razgovaraju o pitanjima koja su proistekla iz raspada bivše Jugoslavije i ratova koji su potom uslijedili - sudbini nestalih, izbjeglicama, granici i nacionalnim manjinama. Očekuje se da će razgovarati i o prekograničnom kriminalu te o suradnji u regiji.

Susret Josipovića i Tadića nema obilježja službenog državnog posjeta nego neformalnog radnog sastanka "bez kravata" kojemu je glavni cilj obnoviti komunikaciju Zagreba i Beograda na najvišoj razini i zatopliti zahlađene odnose dviju zemalja. (hina/metro-portal)

24.03.2010. 13:31:59
Novi komentar
nužno
nužno