« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
POLA MILIJUNA

Još se ne zna tko je opljačkao Splitsku banku na Savici

Potraga za dvojicom nepoznatih razbojnika koji su Splitsku banku na Savici olakšali za pola milijuna kuna još uvijek traje

Splitska banka
Splitska banka (Neja Markicevic / CROPIX)
Više o

pljačka banke

,

Splitska banka

,

uskrsnica

Zagrebačka policija intenzivno traga za dvojicom razbojnika koji su jučer oko 14 sati, maskirani i uz prijetnju pištoljima, opljačkali poslovnicu Splitske banke u naselju Savica i iz nje uzeli više od pola milijuna kuna.

U policiji se danas doznaje da su razbojnici u banku u Lastovskoj ulici upali maskirani tzv. kapama fantomkama.

Jedan od njih je uz prijetnju pištoljem naredio 27-godišnjem zaštitaru da legne na tlo te mu uzeo službeni pištolj, dok je drugi, također uz prijetnju pištoljem, od četvero zaposlenika banke (u dobi od 29, 27, 26 i 25 godina) zatražio da otvore sef.

Potom je iz pretinca u sefu novac "strpao" u torbu, a zatim su obojica razbojnika izašli iz banke i pješke se uputili prema pothodniku Savica-Folnegovićevo naselje, nakon čega im se gubi trag.

U zagrebačkoj policiji kažu da su nepoznati razbojnici srednje životne dobi, obojica su bili maskirani kapama s prorezima za oči, tzv. fantomkama, i kapuljačama, a nosili su i rukavice.

Inače, riječ je o banci koja je na sličan način opljačkana i 30. kolovoza ove godine, kada je iz nje ukradeno gotovo pola milijuna kuna. Počinitelji tog zločina još nisu otkriveni.(hina/metro-portal)

14.10.2010. 13:22:00
Novi komentar
nužno
nužno