« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
MATURANTI POZOR!

Još samo dva dana do zaključenja prijava za državne mature

Budući brucoši za prijave imaju vremena do ponoći u nedjelju, 31. siječnja

(Igor Sambolec/Cropix)
Više o

državna matura

,

maturanti

,

prijava

,

AZVO

,

Agencija za znanost i visoko obrazovanje

Još samo dva dana ostala su do zaključenja prijava za polaganje ispita državne mature, a do sada prijave je u cijelosti zaključilo 92 posto učenika četvrtih razreda hrvatskih gimnazija i strukovnih srednjih škola, priopćio je danas Središnji prijavni ured Agencije za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) te pozvao one učenike koji žele, a do sada to nisu učinili, da se prijave u propisanom roku.

Navodi se kako je od ukupno 34.072 učenika četvrtih razreda hrvatskih gimnazija i strukovnih srednjih škola prijavu za polaganje ispita državne mature u cijelosti zaključilo 32.079 učenika, odnosno 92 posto.

Među njima je i 12. 532 učenika gimnazija što je 98 posto od ukupno 12.775 hrvatskih gimnazijalaca te 18.865 učenika četverogodišnjih strukovnih škola, što je čak 89 posto od ukupnoga broja učenika četvrtih razreda u strukovnim školama u Republici Hrvatskoj.

Uz njih, za polaganje ispita državne mature prijavio se i 7.141 kandidat iz ostalih skupina, među kojima je najveći broj onih koji su maturirali ranijih godina u Hrvatskoj - 5.358, dok su preostalih 1.783 kandidata oni koji svoje školovanje završavaju ili su već završili u inozemstvu.

Središnji prijavni ured Agencije za znanost i visoko obrazovanje podsjeća da su od ove godine položeni ispiti državne mature preduvjet za upis na sva hrvatska visoka učilišta.

Zaključuje se da svi zainteresirani za upis na prvu godinu studija u Hrvatskoj u idućoj akademskoj godini imaju vremena da se do ponoći u nedjelju, 31. siječnja 2010., prijave za polaganje ispita državne mature putem portala Postani student!

29.01.2010. 17:31:39
Novi komentar
nužno
nužno