« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
MINISTARSTVO:

Još nema laboratorijskih potvrda da je 5. žrtva umrla od svinjske gripe

Za sada se ne zna je li 57-godišnjak uopće bio zaražen gripom A (H1N1), a točnu informaciju ministarstvo će objaviti sutra

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nikša Stipaničev/Cropix)
Više o

svinjska gripa u Hrvatskoj

,

gripa A (H1N1)

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi RH priopćilo je večeras kako za sada nema laboratorijske potvrde da je 53-godišnji muškarac iz Zagreba umro od 'svinjske gripe'.

U priopćenju Ministarstvo je zamolilo medije da "ne objavljuju vijest o petom smrtnom slučaju povezanom s pandemijskom gripom. Naime, za sada nema laboratorijske potvrde da je 53-godišnji muškarac iz Zagreba - za kojega neki mediji objavljuju kako je peta žrtva pandemijske gripe - doista i bio zaražen virusom A (H1N1)", ističe se u priopćenju.

"Točnu informaciju Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi će objaviti sutra", izvijestila je glasnogovornica Ministarstva, Zora Lažeta.

Pojedini su mediji poslijepodne objavili da je u zagrebačkoj Klinici za zarazne bolesti "Fran Mihaljević" od svinjske gripe preminuo 53-godišnji muškarac, te da je on peta osoba preminula u Hrvatskoj od te bolesti. (hina/metro-portal)

15.11.2009. 19:35:19
Novi komentar
nužno
nužno