« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
VELEPOSLANICA DOBRE VOLJE

Angelina Jolie na Lampedusi obišla izbjeglice

Zahvalila je stanovnicima Lampeduse, otoku sa 6.000 stalnih stanovnika, bližem Africi nego Italiji, što su višestruko brojnijim izbjeglicama pružili dobrodošlicu u nevolji

Angelina Jolie
Angelina Jolie (Getty Images)
Više o

Angelina Jolie

,

izbjeglice

,

Lampedusa

Američka glumica Angelina Jolie posjetila je u nedjelju mali talijanski otok Lampedusu kako bi tamošnjim stanovnicima zahvalila što primili 20 tisuća izbjeglica iz Tunisa i Libije posljednjih mjeseci, javlja Hina. Jolie, veleposlanica dobre volje UN-ova visokog povjereništva za izbjeglice (UNHCR), obišla je imigracijski centar na Lampedusi, popričala s nekima od izbjeglica i zatim sudjelovala na komemoraciji za one koji su putem izgubili živote u nemirnom moru.

"Vrlo je teško zamisliti, gledajući ovo prekrasno more, koliko je ljudi riskiralo svoje živote, živote svoje djece i koliko ih je putem izgubilo živote", rekla je Jolie.

Zahvalila je stanovnicima Lampeduse, otoku sa 6.000 stalnih stanovnika, bližem Africi nego Italiji, što su višestruko brojnijim izbjeglicama pružili dobrodošlicu u nevolji. Šef UNHCR-a Antonio Guterres, koji je također jučer bio na Lampedusi, pozvao je europske zemlje povodom Svjetskog dana izbjeglica 20. lipnja da i dalje izbjeglima ostavljaju svoje vrata ostavljaju otvorenima.

I papa Benedikt XVI. koji je u nedjelju posjetio San Marino, malu republiku koju je u 4. stoljeću osnovao izbjegli klesar Marin s otoka Raba, pozvao je tim povodom sve zemlje da izbjeglima pruže utočište sve dok im je ono potrebno. 

20.06.2011. 12:44:17
Novi komentar
nužno
nužno