« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
tajna društva

Joe Biden svratio po mišljenje kod Bilderberga

Sastanak najjavnijeg tajnog kluba ugostio američkog potpredsjednika

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Joe Biden

,

Bilderberška skupina

,

Bilderberg Group

Na svom putu prema Balkanu, Joe Biden posjetio je Westin Astir Palace hotel u Ateni, mjesto gdje 130 članova Bilderberškog kluba odlučuje o daljnjoj sudbini svijeta. Iako su omiljena tema svih teorija zavjere, Bilderberzi se ne obaziru na medijske napise i dalje provode striktnu blokadu informacija o sastanku.

Patrolni brod grčke mornarice, elitna ronilačka postrojba, helikopteri i borbeni avioni čuvaju utvrdu društva kojem je na čelu Henry Kissinger i David Rockefeller, a ostali članovi više manje su poznati, ili se spekulira o njihovom članstvu.

Njima se pripisuje i odluka da Obama postane predsjednik SAD, što se ovom posjetom Joe Bidena donekle i potvrđuje. Kontrola svih prirodnih resursa Zemlje jedan je od glavnih ciljeva moćne gomilice, a krajnji bi trebao biti zastrašujuć - jedna nacija, jedna religija, jedna država na cijeloj zemaljskoj kugli.

Osim Bidena, zna se da je tamo i Obamin ministar financija Timothy Geithner, koji je kao mladac radio za Kissingera, tako da se mogu očekivati novi potezi američke vlade po završetku sastanka.

Što je Biden radio tamo, znaju samo oni, no mišljenje većine medija je da je svratio na dogovor o daljnjoj sudbini Balkana, načinu na koji će se Srbija uvjeriti da odustane od Kosova zauvijek te o nagradi za takvo ponašanje.

Kako Hrvati, od Tita, nemaju predstavnike u utjecajnim svjetskim tajnim forumima, možemo samo gledati sa strane kako drugi, poput daleko vještijih i utjecajnih komšija s istoka, napreduju zahvaljujući pravim vezama. Naime, kada se pogleda plan posjeta, vidi se da Hrvatske nema ni u tragovima.

U priopćenju Bidenovog ureda posebno se naglašavaju događaji koje će pratiti američka televizija, kao što su govor u bosanskohercegovačkom parlamentu u utorak (17.00 sati), zajednička izjava za novinare sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem u srijedu (12.00), govor u kosovskom parlamentu u četvrtak (13.00), te govor američkim postrojbama i snagama NATO-a u bazi Camp Bondsteel na Kosovu također četvrtak (18.00).

Biden će se u utorak u Sarajevu sastati s tročlanim Predsjedništvom BiH, održati govor u parlamentu i imati zajednički sastanak s vladajućom koalicijom, navodi Bijela kuća. Pored toga, Biden će se sastati i s premijerom BiH Nikolom Špirićem te s premijerom RS-a Miloradom Dodikom, dodaje se u priopćenju. Na svim će sastancima sudjelovati i visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana.

U srijedu će Biden posjetiti Beograd gdje će se sastati sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem, nazočiti plenarnoj sjednici srbijanskog parlamenta, te se sastati s premijerom Mirkom Cvetkovićem i ministrom obrane Draganom Šutanovcem.

U četvrtak će Biden iz Beograda otputovati u Prištinu gdje će se sastati s najvišim državnim dužnosnicima, predsjednikom Fatmirom Sejdiuom, premijerom Hashimom Thacijem, ministrom vanjskih poslova Skenderom Hysenijem, ministrom sigurnosti Fehmijem Mujotom i predsjednikom parlamenta Jakupom Krasniqijem, a održat će i govor kosovskoj skupštini.

Američki potpredsjednik u Prištini će se sastati i s američkom veleposlanicom Tinom Kaidanow, a potom posjetiti bazu Camp Bondsteel, kod Uroševca na istoku Kosova, gdje će održati govor američkim postrojbama i snagama NATO-a. Bondsteel je glavna baza misija KFOR-a na Kosovu, koja se prostire na prostoru od 386 hektara.

Ipak, srpska sreća nije prevelika, jer je Biden 1993. dao niz izjava u kojima je izravno i bez dlake na jeziku Srbe prozvao koljačima, barbarima, silovateljima beba, nepismenim degenericima i fašistima. Unatoč tome, on će morati gledati njih, a Srbi pozorno slušati što Biden govori, jer tako žele malo jači igrači.

19.05.2009. 09:14:48
Novi komentar
nužno
nužno