« Svijet
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
NAPOKON

Joe Biden napokon izabran za predsjednika SAD

Potvrdom broja glasova osvojenih u saveznoj državi Vermontu Biden je prešao potrebni prag od 270 glasova

Biden napokon dobio
Biden napokon dobio (Arhiva)
Više o

Donald Trump

,

neredi

,

Joe Biden

Američki Kongres je dan nakon upada Trumpove rulje u zgradu Kapitola potvrdio pobjedu Joea Bidena na američkim predsjedničkim izborima.

Kongres koji je sinoć zbog upada pristaša predsjednika Donalda Trumpa na nekoliko sati prekinuo brojanje glasova izbornog kolegija, jutros je odbacio prigovore na pobjedu Joea Bidena na predsjedničkim izborima u Pennsylvaniji. 

Nakon što je završena višesatna rasprava i odbačeni republikanski prigovori na rezultate glasanja u saveznoj državi Pennsylvaniji Kongres je potvrdio rezultate glasova izbornog kolegija u preostalih 12 saveznih država na koje nije bilo prigovora.

Potvrdom broja glasova osvojenih u saveznoj državi Vermontu Biden je prešao potrebni prag od 270 glasova.

Nakon što su potvrđeni i rezultati iz posljednje države po abecedi, Wyoming, objavljeno je i da je Biden pobijedio sadašnjeg predsjednika Donalda Trumpa s ukupno 306 glasova izbornog kolegija prema 232.

Sjednica Kongresa na kojoj se trebaju prebrojati glasovi izbornog kolegija koji je proglasio bivšeg američkog potpredsjednika Joea Bidena pobjednikom američkih predsjedničkih izbora nastavljena je u srijedu poslijepodne nakon što su snage reda iz zgrade uklonile prosvjednike, oko 17:30 po lokalnom vremenu.

07.01.2021. 10:31:00
Novi komentar
nužno
nužno