« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
NASTAVAK SUĐENJA

Jocić: Pukanić je stradao zbog Hypo banke

U obraćanju sudskom vijeću posebnog odjela višeg suda u Beogradu, Jocić je predložio da se u sudskom postupku provjeri vlasništvo u Pukanićevoj medijskoj tvrtki

Sreten Jocić
Sreten Jocić (CROPIX)
Više o

Hypo banka

,

Ivo Pukanić

,

Sreten Jocić

,

Liga Kup

Na suđenju beogradskom dijelu skupine optužene za ubojstvo suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića, prvooptuženi Sreten Jocić ustvrdio je da su njih dvojica stradala "zbog događaja u Hrvatskoj" te njihovo ubojstvo povezao s bankom Hypo Alpe Adria. "Ja ako počnem i ovdje o tome pričati, neće biti kraja", kazao je Jocić u obraćanju sudskom vijeću dodavši kako će u Austriji svjedočiti u predmetu Hypo Alpe Adria te da je za to već dobio poziv.

Jocić je ustvrdio kako je Hypo Alpe Adria kupila od Pukanića Nacional te da su Pukanić i Franjić stradali "zbog događaja koji se zbivaju u Hrvatskoj". Uz to, on tvrdi da se bivši hrvatski predsjednik i premijer Stjepan Mesić i Ivo Sanader udružuju i da osnivaju stranku te da je njihov eksponent hrvatski ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

Jocićevu iskazu prethodio je završetak ispitivanja petorice optuženih u Hrvatskoj za ubojstvo Pukanića i Franjića, koji su se pred beogradskim sudom pojavili u svojstvu svjedoka.

Time je završena serija saslušanja u dokaznom postupku predviđena za listopad, u okviru koje su se pred beogradskim sudom početkom tjedna pojavili Luka Matanić, koji je također odbio svjedočiti, te Amir Mafalani koji je u svom iskazu izravno označio Roberta Matanića kao organizatora ubojstva Pukanića i Franjića. Matanić je u petak, u završetku njegova višednevnog ispitivanja navode Mafalanija nazvao izmišljotinama i lažima, izjavivši kako je Mafalani od 2004. surađivao s policijom, posebice s odjelom za narkotike.

Nastavak suđenja zakazan je za 29. studenog kada bi, između ostalih, također videovezom trebao biti ispitan krunski svjedok Tomislav Marjanović koji je tražio da njegovo svjedočenje bude zatvoreno za javnost. (hina/metro-portal)

15.10.2010. 16:49:59
Novi komentar
nužno
nužno