« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
povratak maga

Jobs predstavio nove iTunese

Prvi čovjek Applea vratio se na pozornicu nakon operacije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

iTunes

,

Steve Jobs

,

novi iTunes

,

novi iPod

,

iPod

Steve Jobs, glavni direktor Applea, jučer se prvi puta pojavio u javnosti od transplantaciju jetre, predstavljajući nove proizvode svoje tvrtke na prezentaciji u San Franciscu.

Jobs je prvi puta govorio o svojoj operaciji u Memphisu, rekavši da je donator jetre bila osoba u 20-im godinama, umrla u prometnoj nesreći. Jobs, koji je preživio rak gušterače, a od siječnja je bio šest mjeseci na bolovanju, pojavio se u uobičajenom izdanju, trapericama i crnoj dolčeviti, te izrazito mršav.

Posljednji događaj Applea, na kojem se pojavio bilo je predstavljanje nove generacije Macintosh notebooka u listopadu 2008. "Jako sam sretan što sam ovdje s svima vama. Ponovno sam u Apple-u i volim svaku minutu toga", rekao je jučer Jobs pozdravljen ovacijama publike.

Prodaja Appleova iPhonea povećala se na 30 milijuna dolara, rekao je Jobs. Sada ima više od 75.000 aplikacija dostupnih na App Storeu, a korisnici su preuzeli više od 1,8 milijardi programa, dodao je. Uspjeh Applea posljednjih godina, uvelike se veže uz informatičkog pionira Jobsa i njegovo inzistiranje na tehnološki i dizajnerski naprednijim rješenjima od konkurencije.

Jobs je jučer predstavio novu verziju Appleovog iTunes Store, s poboljšanim softverom za sinkroniziranje s uređajima. Apple je na prezentaciji najavio i novu liniju iPod 'playera', uz niže cijene za neke modele. Apple je prodao više od 220 milijuna iPoda, a tvrtka ima oko 74 posto tržišta MP3 svirača u SAD-u.

10.09.2009. 11:02:45
Novi komentar
nužno
nužno