« Život
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
BURNOUT

Jeste li prezasićeni poslom?

Odgovorite sami sebi na nekoliko pitanja i znat ćete je li vam posao već navrh glave

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

posao

,

burnout sindrom

,

zasićenje

,

preopterećenost

Ako mislite da vas je posao toliko zatrpao da ste prezasićeni, evo nekoliko znakova koji će vam jasno dati do znanja da ste u pravu i da je nužno potrebno nešto mijenjati.

Prvi je znak, naravno, uživanje na poslu. OK, rijetko tko istinski uživa, no sjetite se vremena kad vam odlazak na posao nije bila tlaka već ste to smatrali nečim normalnim i poželjnim. Ako više ne možete uživati u uredskim šalama i malim stvarima, problem je već tu.

Letargija je drugi znak, a s njom pod ruku ide i umor. Ako se ne možete naspavati tokom noći, na poslu stignete samo zbrljati neki sendvič u sebe, i to nad računalom, prekardašili ste, usporite.

Uz sve do sada navedeno stiže i depresija. Napeti ste, nervozni, lako pucate, potišteni ste zbog budućnosti jer ne možete dati otkaz zbog novaca? Razmislite još jednom, novac neće vrijediti ako ga ne možete u miru potrošiti.

Kad se počnu događati problemi u krevetu, to je definitivno znak da nešto ne štima, a vi sami zaključite radi li se o poslu. U slučaju da se na to nadoveže i nemogućnost odlaska na kavu s prijateljima, ili potpuna nezainteresiranost za bilo što osim ležanja na kauču poslije posla, vrijeme je za velike odluke u životu.

25.04.2013. 18:02:00
Novi komentar
nužno
nužno