« Život
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
PROVJERITE

Jeste li narcisoidni? Evo simptoma :)

Samo zato što netko objavljuje selfije na Instagramu i objavljuje detaljne Facebook statuse o svojoj večeri ne znači nužno da se radi o narcisoidnoj osobi.

Koliko volite sliku svoju?
Koliko volite sliku svoju? (Arhiva)
Više o

narcisoidnost

,

simptomi

,

narcis

Ako mislite da su potoci selfieja siguran znak da je osoba narcisoidna, varate se - ono što ukazuje na to da je osoba narcisoidna jest stalan osjećaj manje vrijednosti, podcjenjivanje drugih ljudi te pravdanje loših postupaka prema drugim ljudima.

No postoji i jedan ključni znak koji narcisoidne osobe razlikuje od drugih ljudi, a to je manjak interesa za druge ljude i nemogućnost da s njima suosjećaju.

Prema psihologu Josephu Burgou, jasan znak da ste narcisoidna osoba je onaj trenutak u kojem shvatite da vas razgovor s drugim ljudima ne zanima ako vi  niste predmet tog razgovora.

Burgo procjenjuje da najmanje 5 posto populacije pokazuje ovaj znak ponašanja te da zbog toga spadaju u skupinu ekstremnih 'narcisa'.

Burgo je primijetio i porast ''svakodnevne narcisoidnosti''. Problem se javlja zbog toga što je zanimanje za tuđe živote osnova ljudskih veza i odnosa. Ako takav interes izostane onda dolazi do problema.

Gotovo je nemoguće razviti dublju vezu s osobom, ako zapravo ne marite za nju, kaže Burgou, stoga, razmislite malo o svom ponašanju.

16.10.2015. 17:44:00
Novi komentar
nužno
nužno