« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci
bolesni snovi

Jelinčić budi aveti prošlosti

Komisija slovenskoga državnog savjeta o hrvatskom "nasljeđu NDH" raspravljala na inicijativu Jelinčiča

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

slovenska blokada pregovora

,

zmago jelinčić NDH

,

Slovenski državni savjet NDH

,

slovenija ndh

Slovenski državni savjet u ponedjeljak 19. siječnja na prijedlog Slovenske pučke stranke (SLS) prihvatio je zaključak da preporučuje da zastupnici u parlamentu odgode odlučivanje o ratifikaciji pristupnog protokola za NATO savez zbog neriješenog graničnog pitanja, a uz to je njegova komisija za međunarodne odnose na inicijativu zastupnika u parlamentu Zmage Jelinčiča navela da je članstvo Hrvatske u NATO savezu upitno i zbog toga što je "NDH još prisutna u političkoj svijesti današnje Hrvatske".

Na sjednicu je među ostalima bio pozvan i Jelinčič koji je u jednom zastupničkom pitanju još ranije od ministarstva pravosuđa i vlade tražio da prouče tezu da je Republika Hrvatska nasljednica NDH i da je kao takva možda odgovorna za navodnu štetu koju je NDH počinila Slovencima.

Komisija za međunarodne odnose državnog vijeća zaključila je na svojoj sjednici u ponedjeljak da parlamentu među ostalim predlaže odgodu ratifikacije pristupnog protokola Hrvatske s NATO savezom "zbog rezervi koje proizlaze iz graničnog spora", ali i zbog "dodatne okolnosti" koja se ogleda u navodnom odnosu današnje Hrvatske prema NDH.

"Smatramo da u suvremenoj hrvatskoj državi nisu iz svih aspekata evaluirani odnosi prema tradicijama NDH. Nisu naime pravilno evaluirani svi aspekti nastanka, postojanja i propasti spomenute tvorevine, a Hrvatska nikome nije isplatila ratnu odštetu niti se ispričala pogođenim narodima i državama", navedeno je u zapisniku sastanka komisije za međunarodne odnose slovenskog državnog savjeta.

24.01.2009. 15:21:31
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    DemolitionMan
    24.01.2009. 18:20
    Zlovenci sada koriste poziciju moći da na najniže načine pokušaju ocrniti Hrvatsku i prigrabiti djelić teritorija. Kakvima se god prikazuju, oni su ipak zavidna gamad sitnih duša, primitivci koji ne mogu bez bosanskog i srpskog melosa i cajki, porničari i pervertiti i sve će im se ovo zlo koje prosipaju oko sebe kad tad vratiti. Kad sam bio dijete roditelji su mi govorili da su Zlovenci sitne pi*de, a ja im nisam vjerovao. Što da kažem sada?
Novi komentar
nužno
nužno