« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
FA KUP

Jelavić briljantan u pobjedi Evertona nad Sunderlandom

Bivši napadač Hajduka je u 24. minuti doveo goste do vodstva, a u 57. minuti je njegov udarac David Vaughan skrenuo u vlastitu mrežu

Fotografija vijesti
Više o

Tottenham

,

Everton

,

FA kup

,

Nikica Jelavić

Everton je u ponovljenoj utakmici četvrtfinala FA kupa u gostima bio bolji od Sunderlanda 2:0, pri čemu je nemalu ulogu odigrao i naš Nikica Jelavić, prenosi Hina.

Bivši napadač Hajduka je u 24. minuti doveo goste do vodstva, a u 57. minuti je njegov udarac David Vaughan skrenuo u vlastitu mrežu. Jelavić je tri minute kasnije imao još jednu sjajnu priliku, no pucao je pored gola. Everton je ovom pobjedom izborio plasman u polufinale i okršaj protiv gradskog suparnika Liverpola.

Mjesto u polufinalu izborio je i Tottenham koji je u susretu protiv Boltona slavio 3:1. Golove za Spurse zabili su Ryan Nelsen (74), Gareth Bale (77) i Luis Saha (90), dok je za goste zabio Kevin Davies (89). Luka Modrić je odigrao svih 90 minuta za Tottenham, dok je Niko Kranjčar utakmicu pratio s klupe za pričuve. Ivan Klasnić je za Bolton odigrao cijeli susret.

Utakmica između Spursa i Wanderersa prvotno se igrala 17. ožujka, no prekinuta je u 41. minuti nakon što je vezni igrač Boltona Fabrice Muamba doživio srčani udar.

Tottenham će u polufinalu igrati protiv Chelsea.

28.03.2012. 07:58:00
Novi komentar
nužno
nužno