« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
WTF?!

Jeftina struja po - staroj, višoj cijeni?

Pojeftinjenje kilovatsata za jednu lipu, i to za korisnike univerzalne usluge Hrvatske elektroprivrede, stupa na snagu 1. srpnja, no umanjene uplatnice stići će tek za nekoliko mjeseci

Zanimljiva matematika HEP-a
Zanimljiva matematika HEP-a (Arhiva)
Više o

struja

,

cijena struje

,

jeftinija struja

Prema izračunu Saveza udruga za zaštitu potrošača, s ovakvim će sniženjem cijene HEP-ovi korisnici, preciznije kućanstva s dvotarifnim modelom i prosječnom potrošnjom struje od 450 kilovatsati na mjesec, godišnje uštedjeti oko 70 kuna.

Sve one na koje se ova odluka odnosi, a riječ je, kako u HEP-u doznaje Slobodna, o 1.999.794 kućanstva koja su ostala vjerna ovoj državnoj tvrtki, zanima hoće li nastaviti plaćati struju po starim uplatnicama ili će im na kućne adrese stići nove.

"Zamjenske uplatnice za mjesečne novčane obaveze neće se izdavati. Svim će kupcima u sljedećem redovitom obračunu biti odvojeno iskazana potrošnja u razdoblju do 1. srpnja 2015. godine i nakon toga", objašnjavaju iz Sektora marketinga i korporativnih komunikacija HEP-a.

Drugim riječima, građani će struju nastaviti plaćati po staroj cijeni, a plaćeni iznos za potrošnju, i to onu od 1. srpnja, umanjit će im se tek za nekoliko mjeseci, odnosno kad stignu uplatnice za sljedeće obračunsko razdoblje.

15.06.2015. 13:56:00
Novi komentar
nužno
nužno