« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
sp 2010.

Jedno mjesto ostalo je za put u Južnu Afriku

Na Svjetsko prvenstvo plasirali su se Francuzi i Grci, a za posljednje mjesto bore se Urugvaj i Kostarika

(Dreamstime)
Više o

SP Južnoafrička Republika

Plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo izborila je 31 reprezentacija, a ime posljednjeg putnika doznat ćemo noćas nakon uzvratnog ogleda dodatnih kvalifikacija između Urugvaja i Kostarike.

Urugvaj je u prvom susretu na gostovanju slavio 1:0 i ima priliku u Montevideu potvrditi prolaz na World Cup.

U nadmetanju u Europi, reprezentacija Francuske plasirala se na Svjetsko prvenstvo nakon što je u uzvratnom susretu dodatnih kvalifikacija na Stade de Franceu protiv Irske odigrala 1:1 nakon produžetaka. Nakon 90 minuta bilo je 1:0 za Irsku, a istim rezultatom završio je prvi dvoboj na Croke Parku prije četiri dana u korist Francuske.

Irska je povela u 32. minuti golom Robbiea Keanea nakon sjajne akcije Damiena Duffa i Kevina Kilbanea. Taj je rezultat stajao do 103. minute, a tada je pogodak za prolazak Francuske postigao William Gallas i to nakon teškog previda švedskih sudaca. Naime, Gallasu je u petercu loptu rukom dodao Thierry Henry.

I nogometna reprezentacija Grčke putuje u Južnoafričku Republici zahvaljujući 1:0 pobjedi protiv Ukrajine u uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija odigranoj u Donecku što im je uz 0:0 iz prve utakmice u Ateni bilo dovoljno za prolazak dalje.

Pogodak vrijedan odlaska na SP postigao je Dimitris Salpigidis u 31. minuti nakon izvrsnog proigravanja Georgiosa Samarasa. Ukrajinci su do kraja utakmice vršili pritisak na grčka vrata, ali osim udaraca s distance nisu uspijevali stvoriti izgledniju priliku. (hina/metro-portal)

NA SP PUTUJU:

EUROPA: Španjolska, Njemačka, Engleska, Nizozemska, Italija, Slovačka, Švicarska, Srbija, Danska, Grčka, Slovenija, Portugal, Francuska

AFRIKA: Kamerun, Gana, Obala Bjelokosti, Nigerija, Alžir

AZIJA: Australija, Sjeverna Koreja, Japan, Južna Koreja

JUŽNA AMERIKA: Brazil, Argentina, Paragvaj, Čile

CONCACAF: SAD, Meksiko, Honduras

OCEANIJA: Novi Zeland

DOMAĆIN: Južna Afrika

19.11.2009. 00:19:12
Novi komentar
nužno
nužno