« Iza ogledala
objavljeno prije 7 dana i 13 sati
TEORIJE ZAVJERE

Jedna od najzanimljivijih teorija zavjera: Kennedy i izvanzemaljci

Prema ovoj teoriji, John F. Kennedy je ubijen jer je želio razotkriti informacije o izvanzemaljskim posjetima Zemlji, koje je američka vlada navodno skrivala od javnosti

Zanimljiva teorija
Zanimljiva teorija (Arhiva)
Više o

izvanzemaljci

,

J. F. Kennedy

,

JFK

Teorije zavjere o ubojstvu američkog predsjednika Johna F. Kennedyja već desetljećima intrigiraju ljude diljem svijeta. Među brojnim teorijama o tome tko stoji iza atentata na Kennedyja 22. studenog 1963. u Dallasu, postoji i ona koja sugerira da je njegovu smrt orkestrirala američka vlada zbog navodne povezanosti s izvanzemaljcima. Ova ideja ostaje u sferi teorija zavjere, a ne potvrđenih činjenica, no i dalje izaziva znatiželju mnogih.

Teorija o izvanzemaljcima i Kennedyju

Prema ovoj teoriji, John F. Kennedy je ubijen jer je želio razotkriti informacije o izvanzemaljskim posjetima Zemlji, koje je američka vlada navodno skrivala od javnosti. Prema zagovornicima ove teorije, Kennedy je bio svjestan postojanja tajnih dokumenata i vojnih operacija koje su uključivale kontakt s izvanzemaljskim civilizacijama. Tvrdi se da je Kennedy, kao predsjednik, imao pristup tajnim dosjeima i projektima vezanim za izvanzemaljske tehnologije, uključujući događaje poput navodne nesreće NLO-a u Roswellu 1947. godine.

Navodno je Kennedy planirao podijeliti te informacije s javnošću ili čak surađivati s tadašnjim Sovjetskim Savezom na zajedničkom istraživanju svemira, što je moglo dovesti do otkrivanja izvanzemaljskih kontakata. Neki teoretičari vjeruju da su tajne službe, uključujući CIA-u, koje su bile dio takozvane "tajne vlade", odlučile eliminirati Kennedyja kako bi spriječile da ove informacije izađu na vidjelo.

"Oswald nije djelovao sam" i vanzemaljci

Jedan od ključnih argumenata teoretičara zavjere općenito je tvrdnja da Lee Harvey Oswald, službeni počinitelj atentata, nije djelovao sam. To je ujedno temelj i mnogih drugih teorija zavjere vezanih za Kennedyjevu smrt. Teorija o izvanzemaljcima često spominje da su Oswalda iskoristile moćne grupacije unutar američke vlade, poput vojne industrije ili obavještajnih agencija, kako bi prikrile informacije o izvanzemaljcima. Neki čak tvrde da postoji memorandum u kojem Kennedy traži informacije o NLO-ima od CIA-e deset dana prije atentata, što dodatno potpiruje ove spekulacije.

Znanstvena perspektiva i nedostatak dokaza

Međutim, nema znanstvenih dokaza koji bi podržali ovu teoriju. Povjesničari, novinari i istražitelji već desetljećima proučavaju Kennedyjevu smrt, ali nisu pronašli nikakve vjerodostojne dokaze koji bi povezivali Kennedyja s izvanzemaljcima ili sugerirali da je zbog toga ubijen. Iako su brojni dokumenti iz tog vremena deklasificirani, oni nisu otkrili ništa što bi potvrdilo ovakve tvrdnje.

Zaključak

Teorija da je John F. Kennedy ubijen zbog izvanzemaljaca ostaje u svijetu spekulacija i teorija zavjere. Do danas nije pronađen nijedan uvjerljiv dokaz koji bi podržao ideju da je Kennedyjeva smrt povezana s izvanzemaljskim kontaktima ili da je američka vlada skrivala takve informacije. Unatoč tome, ova teorija i dalje privlači pažnju onih koji vjeruju da istina o izvanzemaljcima nije do kraja otkrivena.

17.10.2024. 19:53:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    17.10.2024. 21:36
    Ubila ga mafia
Novi komentar
nužno
nužno