« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Jedinstvene uplatnice za cijeli Grad

Holding štedi na papiru

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Šop, CROPIX)
Više o

Zagrebački holding

,

komunalne usluge

,

Grad Zagreb

,

jedinstvene uplatnice

,

računi

Do kraja 2009. u cijelom će se Zagrebu račune za vodu, odvoz komunalnog otpada, komunalnu naknadu, naknadu za uređenje voda te pričuvu plaćati jedinstvenom uplatnicom, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare Zagrebačkog holdinga.

Očekuje se da će se, nakon prikupljanja podataka s terena i s novim objektima koji dosad nisu bili prijavljeni za plaćanje naknada, u funkciju naplate staviti oko 150 milijuna kuna onoga što nam je ležalo na cesti, a dosad nismo naplaćivali, ustvrdio je izvršni potpredsjednik Holdinga Stipe Tojčić.

Jedinstvena uplatnica uvedena je na Kajzerici, Podsljemenu 1 i 2, Maksimiru i Sesvetama, a do kraja ove godine prikupit će se podaci o objektima i obveznicima u Dubravi i Susedgradu. Ekipe Holdinga iduće će godine obići Trešnjevku, Novi Zagreb, Pešćenicu, Trnje, te preostali dio Centra, Črnomerca i Medveščaka.

Taj projekt pravi je put kako treba raditi, umjesto da povisujemo cijene, smanjujemo troškove kako bi građani imali kvalitetnu i jeftinu uslugu, istaknuo je Tojčić.

Procijenio je da će se samo na uplatnicama godišnje uštedjeti više od jedanaest milijuna kuna, s obzirom da se, primjerice, prošle godine za 18 milijuna uplatnica izdvojilo 18 milijuna kuna, a sada će biti oko pet milijuna takvih dokumenata.

Prema Tojčićevim riječima, s područja koja već imaju jedinstvenu uplatnicu bilježi se pet posto bolja naplata. Centralizirana baza smanjuje mogućnost pogrešnih transakcija, građanima omogućuje brži i jednostavniji način plaćanja bez naknade, a Holdingu i uštedu na sudskim troškova u slučaju neplaćanja.

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović rekao je da se prema prvim reakcijama građana već pokazalo da je riječ o dobrom projektu. Zadovoljan sam dinamikom i intenzitetom aktivnosti, jer je riječ o složenom projektu, a značajne su i koristi koje će Holding i građani imati od njega.

Zločesti bi nadodali kako Holding štedi kako bi namaknuo uzalud potrošena sredstva, poput investicije od tri milijuna kuna u novu Zetovu 'limenku' na tramvajskom okretištu Črnomerec gdje se očito nije zbrajala svaka kuna. (metro-portal)

24.10.2008. 15:07:18
Novi komentar
nužno
nužno