« Iza ogledala
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
ZAVJERA ILI LOŠA ISPRIKA?

Je li ovaj muškarac u pravu kad tvrdi da je žrtva zavjere? Procijenite sami!

Muškarac je snimljen kamerom za brzinu u svojem Nissan terencu kako juri autocestom, a za to vrijeme rukom prima za grudi nepoznatu mladu suvozačicu, koja nije njegova supruga

Fotografija vijesti
Više o

photoshop

,

teorija zavjere

,

ljubavnica

,

bračna prijevara

,

fotošopiranje

Kineski biznismen Deng Jialin iz grada Shehonga podigao je pravu buru u toj zemlji nakon što je optužio policiju da mu krši pravo na privatnost objavljivanjem fotografije njegovog vozila na Internetu, a nedugo nakon toga ih je optužio i da su fotošopirali sliku kako bi mu naštetili ugledu i bračnom životu.

Muškarac je snimljen kamerom za brzinu u svojem Nissan terencu kako juri autocestom između gradova Santai i Shehong te je zaradio kaznu od 200 kuna zbog toga što je vozio 20 na sat brže od dopuštene brzine.

Ipak, ovom bogatom poslovnom čovjeku visina kazne ne bi bila nikakav problem da fotografija cijelog događaja nije objavljena na internetskim stranicama policije (što je praksa u toj kineskoj pokrajini), a na fotografiji se jasno vidi kako Deng u trenutku kad je fotografija snimljena čvrsto drži svoju suputnicu za desnu dojku.

Unatoč tomu što je ovo samo po sebi nezgodna situacija, oženjenom je Dengu ipak najveći problem bila činjenica da je njegova supruga u tom trenutku bila kod kuće, a „sretnica" u automobilu je navodno mlada studentica s lokalnog fakulteta.

Slika se brzo proširila kineskim virtualnim prostorom, a nije dugo trebalo da je objave i zapadni mediji.

Deng je u početku bio bijesan zbog takve povrede privatnosti, ali je nakon nekog vremena potpuno „promijenio ploču", tvrdeći da je fotografija modificirana Photoshopom, budući da je u stvarnosti bio sam u vozilu.

Među internetskim se komentarima mogu pronaći brojni zagovaratelji teorije zavjere, koji s većom ili manjom razinom stručnosti tvrde kako se jasno vidi da je slika fotošopirana. Je li tomu doista tako, ostavljamo vama na prosudbu.

09.09.2011. 15:18:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    124
    09.09.2011. 17:56
    Pohotni majmun. Ona mi uopće ne izgleda kao da uživa.
  2. avatar
    bla
    13.09.2011. 13:05
    @124 kad ne vidis smijesak na njenom licu...nab
Novi komentar
nužno
nužno