« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
je li to moguće?

Javna poduzeća obećala božićnice

Iznos i oblik božićnica koje radnici trebaju primiti još uvijek su nepozanica

(Getty Images)
Više o

Hrvatske vode

,

javna poduzeća

,

božićnica

,

isplata božićnica

,

vuča vlakova

,

Leo Begović hep

,

hac Jurica Prskalo

Smanjenje ukupne mase plaća za 10 posto prema naputku Vlade većina javnih poduzeća planira poštovati, prenosi HTV.

Podatak da su direktorske plaće ograničene na 17,000 kuna ostavlja mjesta sumnji da će se božićnice isplatiti, no iz Uprave javnih poduzeća tvrde da će ih biti. No, još nije poznato u kojem obliku te koliko će one iznositi.

"Mi ćemo napraviti sve da bude božićnica. Sve što budemo mogli dati radnicima, mi ćemo im dati", rekao je predsjednik Uprave HAC-a Jurica Prskalo.

HEP, HAC, HŽ, Janaf, Croatia Airlines, Plinacro, Hrvatske šume, Hrvatske vode samo su neka su od javnih poduzeća koja radnicima neće smanjivati plaće. Štednja je moguća, tvrde, i bez diranja radničkih plaća.

Predsjednik Uprave HEP-a, Leo Begović istaknuo je kako su u HEP-u smanjene menadžerske plaće i dnevnice te svi mogući izdaci.

Direktor tvrtke HŽ "Vuča vlakova" Oliver Krilić pohvalio se da je "u tvrki 'Vuče vlakova' masa plaća smanjena je za 7 posto te da je to postignuto poboljšanjem organizacije posla, restriktivnim mjerama unutar samih procesa rada."

U Janafu su u skladu s naputkom Vlade predložili sindikatima smanjenje plaća za 10 posto te izmjenu Kolektivnog ugovora. Pregovori su još u tijeku, prenosi HTV.

Na kraju, u Hrvatskim vodama do uštede su ostvarene u neproduktivnim troškovima; ona iznosi 21,07 milijuna kuna.

26.10.2009. 17:30:29
Novi komentar
nužno
nužno