« Komentari
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
KAO SLUČAJ RITZ

Jasmina Čelica još je jedna žrtva za koju pravosuđe nije marilo

Internetom kruži pismo roditelja Jasmine Čelice koja je stradala prije dvije i pol godine u Zagrebu

Fotografija vijesti
Više o

pravosuđe

,

Luka Ritz

,

nepravda

,

suđenje za ubojstvo Luke ritza

,

nagrada za hrabrost

,

odlaganje odtpada

Mlada Puljanka Jasmina Čelica, vrijedna i perspektivna studentica poslijediplomskog studija, svoj je život tragično završila prije dvije i pol godine. Preminula je nakon što je na nju u Zagrebu, na ugli Zvonimirove i Šulekove, bezobzirno jureći u svom Jeep Cherokee autu, na pješačkom prijelazu naletio Marko Leko. Ubio ju je radeći prometni prekršaj, zaobilazeći drugo vozilo koje je stalo da pješake propusti - zgazio je nedužnu studenticu 'gurajući' se bezobzirno svojim SUV autom preko pješakog prijelaza.

Kamo je tako žurio? Tko je taj Marko Leko, osim što je Jasminin ubojica? Marko Leko je sin poduzetnika, više je puta kažnjavan zbog prekršaja u prometu. Kako se dogodila nesreća? Imao je tada Marko Leko 21 god. i projurio je pored ostalih vozila koja su stala kako bi Jasminu propustila na pješačkom prijelazu. Naletio je na nju i odbacio je dvadeset metara u stranu. DVADESET METARA! Zaustavio se tek nakon četrdesetak metara, što ukazuje na preveliku i nedozvoljenu brzinu.

Mlada Jasmina preminula je od ozljeda nekoliko sati poslije. Marko Leko je nakon uviđaja pušten!!! Čak se tim istim vozilom kojim je ubio Jasminu odmah uputio u daljnju vožnju. 
Što je bilo dalje? Od tog dana Jasminin ubojica je slobodan čovjek, koji nije platio niti kunu kazne za ubojstvo, niti je vidio zatvor makar izdaleka!

Sutkinja Ivančica Cvitanović odredila je kaznu po čl. 272 st .4 KZ - dala je kaznu od godinu dana zatvora i tri godine bez vozačke dozvole. Na prvostupanjsku presudu se žalilo i državno odvjetništvo i okrivljenik.

Nakon 10 mjeseci čekanja 03.11.2009. na Županijskom sudu u Zagrebu sudsko vijeće u sastavu toga suda Lepe Singer kao predsjednice vijeća, te Sonje Brešković Balent i Lidije Vidjak, kao članova vijeća, uz sudjelovanje više sudske savjetnice Ivane Špehar Janković kao zapisničarke, donijelo je odluku da se uvaži žalba okrivljenog Marka Leka na visinu kazne!? Odlučili su da se kaznu od godinu dana zatvora zamijeni uvjetnom kaznom u trajanju od tri (3) godine, uz istovremeno oduzimanje vozačke dozvole. Presuda je čitana u nazočnosti zamjenika Županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Cvjetka Ariha i sada novog branitelja okrivljenika, odvjetnika Milenka Umičevića.

Kao olakotna okolnost Marku Leku uzeto mu je to što je mlad, (iako se to inače računa
samo do 21 god starosti), te da mu je to prvi put. PRVI PUTA ŠTO? MARKOVO PRVO UBOJSTVO???
Znači li to da svi mladi vozači imaju pravo jedanput, prvi put , nekažnjeno nekome oduzeti život? DA SVI SMIJEMO PRVI PUTA UBITI ČOVJEKA, PA DOBITI OPOMENU I BITI SLOBODNI I BEZ KAZNE DOK PO DRUGI PUT NE UBIJEMO ČOVJEKA??? Kakvo je pravosuđe u Hrvatskoj???

Što bi svatko od Vas, ne dao Bog te nesreće i Vama, dao nekome kao kaznu za ubojstvo Vašeg vlastitog djeteta?

Molimo vas da o ovome upoznate javnost! Zato da se i drugima ne dogodi što i nama.

Ogorčeni Jasminini roditelji
Sonja i Nebojša Čelica

25.10.2010. 19:52:16
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    damir
    18.11.2010. 16:39
    Imam dvije kčeri! Znam da živimo u banana državi gdje je sve moguće! Suosjećam sa Vama. Pozdrav iz Rijeke!
  2. avatar
    JAJA
    29.01.2011. 20:58
    OVO JE PRESTRAŠNO ON JE MLAD ,A NIJE NI UBIO BABU VEĆ DJEVOJKU NA PRAGU ŽIVOTA I TO JE ZA SVAKU OSUDU
  3. avatar
    siniša
    16.02.2011. 20:23
    ovo je stvarno prestrašno,ovdje se nema šta dodati ili komentirati,jedino zaželiti dotičnoj sutkinji da i ona doživi vašu sudbinu,pa da joj kolega dosudi istu ili manju presudu,iskreno mi vas je žao i držite se pozdrav Siniša ZG
  4. avatar
    Dubravka
    13.04.2011. 10:34
    Ovo je sramotno. Sutkinju treba kazniti. Treba joj oduzeti pravo rada na par godina.Nek fino odsjedi doma i dobro razmisli o svojim postupcima. Tom gospodinu Leko zelim dug i mizeran zivot.
Novi komentar
nužno
nužno