« Život
objavljeno prije 13 godina
SHIT-BURGER

Japanac od ljudskog izmeta napravio meso

POGLEDAJTE VIDEO - Meso dobiveno iz govna ekološki je održivo i ima okus po govedini

Mitsuyuki Ikeda
Mitsuyuki Ikeda (You Tube)
Više o

umjetno meso

,

Mitsuyuki Ikeda

,

govno

,

ljudski izmet

Japanski znanstvenik Mitsuyuki Ikeda osmislio je postupak kojim se ljudski izmet može pretvoriti u jestivo meso. Na ideju je došao kada je od Grada Tokija dobio zadatak da pronađe smislen način iskorištavanja otpadnih voda. Iako gradski čelnici sasvim sigurno nisu računali na to da će Ikeda govno pretvoriti u nešto jestivo, osobe koje su dosad probale njegovo umjetno meso zadovoljne su okusom.

U ljudskom izmetu nalaze se dragocjeni proteini koje je Ikeda izolirao i preradio uz pomoć soje, piše Daily Mail. Meso „od fekalija" sastoji se od 63% proteina, 25% ugljikohidrata, 3% lipida i 9% minerala čime se, barem teoretski, radi o vrlo zdravom obroku.

Ispitanici tvrde da „Shit-burger" ima okus po govedini. Dodatna prednost je što je proizvodnja ekološki učinkovitija od držanja pravih životinja, a najveću prepreku trenutno predstavlja visoka cijena istraživanja i daljnjeg razvoja mesa od ljudskog izmeta. Pogledajte što o svemu kaže Ikeda:

22.06.2011. 07:50:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    schwarz_zg
    22.06.2011. 09:24
    Stavljanje neograničenih resursa u krive ruke,očekivano dovodi do ovakvih kretenarija,umjesto u istraživanja u medicini ili obnovljivoj energiji,troše novac na ovakve projekte,pa onda neka jedu govna...
Novi komentar
nužno
nužno