« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Jandroković sručio drvlje i kamenje na Zagrebački holding

Gordan Jandroković, predsjednik zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a, smatra da su rezultati poslovanja Zagrebačkog holdinga dramatični

Fotografija vijesti
Više o

HDZ

,

Zagrebački holding

,

Gordan Jandroković

Predsjednik zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a Gordan Jandroković na današnjoj je konferenciji za novinare dramatičnim ocijenio rezultate poslovanja Zagrebačkog holdinga prozvavši predsjednika Uprave te tvrtke Ivu Čovića "neuspješnim direktorom koji je uništio to poduzeće", javlja Hina.

Jandroković je rekao kako je Čovića u Holding "postavio i štiti njegov 'partijski šef' Zoran Milanović" te da se na primjeru te tvrtke može vidjeti kako su Milanovićeve lijepe riječi jedno, a stvarnost i sposobnost drugo.

Također, Milanovićevom marionetom smatra predsjednika zagrebačkog Gradskog odbora SDP-a i predsjednika Skupštine Holdinga Davora Bernardića koji je, kako je rekao, davanjem razrješnice Holdingu legalizirao postojeće stanje, potvrdio 'uspjeh' uprave Holdinga u konačnom slomu te gradske tvrtke te legalizirao sve neuspjehe i lopovštine SDP-a i njegovih partnera.

Jandroković je istaknuo da je Zagrebački holding simbol neuspješnog vladanja SDP-a i 'Kukuriku koalicije'. "To je zapravo simbol njihove nesposobnosti, nekompetentnosti, napotizma, stranačkog kadroviranja, korupcionaške prirode i politikanstva", rekao je Jandoković pozvavši građane da, kada slušaju Milanovića i i članove 'Kukuriku koalicije', pažljivo gledaju što se događa u Zagrebačkom holdingu i sve će im biti jasno.

Jandroković je rekao da je na nedavnoj Skupštini trgovačkog društva Zagrebački holding objavljen manjak od oko 500 milijuna kuna za prošlu godinu, dok je za ovu godinu najavljena dobit od 220 tisuća kuna. "No, već u prvoj polovici godine gubitak je oko 200 milijuna kuna i očekujemo da će i 2011. Zagrebački holding završiti s nekoliko stotina milijuna kuna gubitka", kazao je Jandroković. Ustvrdio je i kako je ta tvrtka poslovala bolje dok su je vodili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i bivši direktor Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić nego što posluje danas.

Jandroković smatra da je Holding pred slomom otkako ga vodi "zagrebačka Kukuriku koalicija u malom", a što je, kako je rekao, jasan primjer kako bi oni vladali u cijeloj Hrvatskoj kada bi slučajno pobijedili na predstojećim parlamentarnim izborima.

"Oni ne znaju upravljati niti jednim poduzećem, a kako bi onda mogli upravljati cijelom Hrvatskom", upitao se Jandroković.

Analizirajući podatke poslovanja Zagrebačkog holdinga rekao je kako mu nije jasno za što su dizani krediti i na koji način su trošeni. Upozorio je i kako je u toj gradskoj tvrtki, unatoč zabrani zapošljavanja, 'uhljebljeno' nekoliko stotina podobnika. Iznio je i podatke o kontinuiranom rastu troškova osoblja u ukupnom prihodu Holdinga od 2000. godine, a što pokazuje da tvrtka ima preveliki broj zaposlenih koji se zapošljavaju bez kriterija te imaju prevelike plaće. Stoga će, ocijenio je Jandroković, do kraja godine dug Holdinga biti 7,5 milijardi kuna.

Na novinarsko pitanje što će HDZ napraviti ako dođe na vlast u Zagrebu, Jandroković je odgovorio kako će napraviti totalni zaokret u kadrovskoj politici, a što su, istknuo je, depolitizacijom Nadzornih odbora te odabirom ljudi putem javnih natječaja pokazali i na državnoj razini. "Potrebno je reorganizirati Holding i iz njega izdvojiti neke podružnice", rekao je Jandroković.

Jandroković je današnju konferenciju za novinare započeo čestitkom nogometašima Dinama na jučerašnjoj odličnoj igri protiv madridskog Reala i poželio im sreću u nastavku Lige prvaka.

15.09.2011. 14:34:18
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Crolex
    15.09.2011. 16:31
    E Jandokoviću, upravo mi je javio Ivo da mu u Remetinec doneseš sapun....
Novi komentar
nužno
nužno