« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
CURENJE

Janaf: Nafta na Žitnjaku ne prijeti okolišu

Na Žitnjaku je u spremištu nafte tvrtke Janaf iscurila cisterna dizela, područje je u međuvremenu sanirano

Janaf Žitnjak
Janaf Žitnjak (Damir Krajac / CROPIX)
Više o

Žitnjak

,

Janaf

,

bez rukava

Tvrtka Janaf priopćila je večeras da je popodne prilikom redovite manipulacije derivatima došlo do manjeg curenja dizela u krugu Terminala Žitnjak ali da je curenje odmah primijećeno i zaustavljeno, šteta sanirana i da nema prijetnje za okoliš.

Tvrtka navodi da je osnovano interno istražno povjerenstvo koje će kad utvrdi uzroke incidenta o tome obavijestiti javnost. U priopćenju se kaže da su o tom događaju obaviještene nadležne službe koje su izašle na teren i provele uviđaj.

>>U skladištu Janafa na Žitnjaku iscurila cisterna nafte

Gradski ured za upravljanje u hitnim situacijama priopćio je ranije da je policija utvrdila da je u skladištu Janafa na Žitnjaku poslijepodne iscurila najmanje jedna cisterna dizela.

Dežurna ekipa gradskog ureda izašla je na teren slijedom dojave građana, ali ih je kako tvrde, osiguranje Janafa odbilo pustiti u skladište pa je ured zatražio pomoć policije.

Janaf je u skladište pustio policiju ali je opet spriječio djelatnike ureda da obave svoj posao, priopćio je ured, navodeći da je policija utvrdila da je dojava građanina ipak bila istinita i da je iscurila najmanje cisterna dizela.(hina/metro-portal)

23.07.2010. 00:28:50
Novi komentar
nužno
nužno